De ani întregi, Andreea Marin este una dintre cele mai îndrăgite persoane din showbiz-ul românesc. Prezentatoarea TV arată impecabil iar urmăritorii pe care îi are pe rețelele de socializare o întreabă constant cum reușește să își mențină silueta de vis. Vedeta a mărturisit că a ținut la un moment dat un regim recomandat de către medicul nutriționist, care a făcut-o să se simtă fenomenal.

Chiar dacă a arătat întotdeauna impecabil, fosta parteneră de viață a lui Ștefan Bănică a mărturisit că au existat momente în care s-a confruntat cu kilogramele în plus.

Andreea Marin a explicat că la un moment dat a început să aibă probleme de sănătate iar stilul de viață îi era afectat considerabil, astfel că vedeta s-a hotărât să ia măsuri.

„Eu nu am făcut această alegere pentru a schimba garderoba, ci pentru că am avut o problemă de sănătate serioasă care m-a pus în situația de a mă duce la medici, de a mă căuta.

Când un medic cardiolog foarte bun mi-a spus: «Doamnă, kilogramele în plus acumulate în ani, în timp sunt problema, dar nu-ți dai seama». Ele nu te afectează doar când te uiți în oglindă. Sănătatea mi-a jucat feste, nu mai puteam să respir bine. Asta se întâmpla și seara când mă întindeam, nu mai aveam aer, o senzație de înec groaznică. Nu mai puteam să urc multe scări, îmi era și rușine de mine”
,
a mărturisit Andreea Marin, în cadrul emisiunii „Schimbă perspectiva”, de la Europa FM. 

Cu ceva timp în urmă, Andreea Marin mărturisea că evită să urmeze diete care nu sunt recomandate de medici. În momentul de față, cel mai important atunci când vine vorba despre alimentație este echilibrul. Asta nu înseamnă că vedeta se abține de la plăcerile culinare, însă are mare grijă ca moderația să nu lipsească niciodată din viața ei.

„Sunt un om echilibrat, nu am avut niciodată măsuri de fotomodel și nici nu mi-am dorit asta, dar să fiu sănătoasă, într-o stare bună și să am o balanță corectă în viață, asta mi-am dorit mereu. Nu sunt femeia care să stea toată ziua în oglindă, sunt mai băiețoasă, energică și prefer să îmi pun mintea la treabă mai mult, dar caut să mă respect ca om și să îi respect și pe cei din jur, mai cu seamă că meseria mea îmi cere o anumită disciplină, de bun-simț, pentru a apărea

în mod plăcut în fața publicului meu.

Citește și: Cu cine seamănă Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică? Chiar vedeta a făcut dezvăluirea: „Pentru ea nu există nu se poate”

Eu de sărbători nu țin diete, îmi ofer plăcerile culinare ce țin de tradiție, mă bucur de ele, dar după ce trec acele zile, echilibrez printr-o dietă sănătoasă, pe care o verific, dacă e nouă, cu medicul nutriționist, nu fac experimente auzite prin vecini, îți poți pune sănătatea în pericol astfel.

În prezent, din ianuarie, am început o dietă scandinavă numită NUPO – prescurtarea de la Nutrițional Power, pentru că e o dietă foarte bogată în nutrienți, minerale, vitamine, fibre, proteine, deși este săracă în calorii, dar cu o mare varietate de feluri de mâncare gustoase ce se pregătesc rapid, în 2 până la 4 minute, și astfel e ușor de urmat”, a declarat vedeta cu aproximativ un an în urmă, pentru Viva.ro.