Noul An Chinezesc aduce schimbări foarte importante din punct de vedere planetar și astronomic, astfel că, potrivit astrologilor, toți nativii ar trebui să acorde o atenție sporită modificărilor pe care acest eveniment astral le aduce în viețile lor.

Dacă anul 2023 este, potrivit dogmelor din China, anul Iepurelui, 2024 va fi marcat de semnul Dragonului de Lemn.

Când începe Anul Nou Chinezesc în 2024?

Anul Nou Chinezesc reprezintă un moment foarte important pentru multe persoane. Mai mult decât atât, acesta marchează zile libere legale pentru chinezi, care nu vor fi nevoiți să meargă la muncă timp de o săptămână.

Anul Nou Chinezesc în anul 2024 începe într-o zi de sâmbătă, pe data de 10 februarie 2024. Prin urmare, zilele libere de care vor beneficia locuitorii Chinei sunt în perioada 9-15 februarie 2024.

Anul Dragonului de Lemn, așa cum mai este cunoscut Noul An Chinezesc în 2024, durează până la data de 28 ianuarie 2025. În ultimele decenii, Anul Nou Chinezesc a mai fost marcat de semnul Dragonului în anii 1988, 2000, 2012. După ce se va încheia, la începutul anului 2025, nu va mai apărea până în anul 2036.

Schimbările pe care le aduce Anul Dragonului, potrivit zodiacului chinezesc

În mitologia chineză, dragonii sunt considerați adevărate simboluri ale familiei regale, ale împăratului și sunt foarte apreciați de către oamenii de rând. Pentru chinezi, dragonii sunt emblematici și este considerat că arată puterea și, de cele mai multe ori, noblețea și statutul social înalt.

Prin urmare, anul Dragonului de Lemn, care va începe peste doar câteva luni, este considerat unul norocos, care va aduce belșug, putere de muncă și vitalitate, pentru că aceste animale mitologice sunt considerate pline de energie și de forță.

Pe lângă dragon, în zodiacul chinezesc mai există alte 8 animale emblematice. Interesant este însă că, dintre cele 9 viețuitoare, dragonii sunt singurele ființe imaginare din zodiacul chinezesc.

Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului de Lemn Yang. Această creatură este asociată în special cu arborii foarte înalți, cu pădurea și în general cu lemnul. În ceea ce privește culoarea reprezentativă a Dragonului de Lemn, aceasta este verdele.

Astfel, anul 2024 mai este cunoscut și sub denumirea de Anul Dragonului Verde.

Citește și: Ce efecte are Venus retrograd asupra relațiilor noastre: Urmează o perioadă încarcată emoțional pentru aceste zodii

În zodiacul chinezesc, în 2024, Dragonii vor avea parte de un număr semnificativ de schimbări, pe care sunt încurajați să le îmbrățișeze. Printre acestea se pot număra călătoriile în interes de muncă sau pentru a încheia afaceri noi, dar și posibilitatea de a cumpăra o locuință.

De asemenea, Dragonii din zodiacul chinezesc vor avea parte de multe provocări în anul care urmează, pe care le vor depăși însă, de cele mai multe ori, cu brio.

În 2024, Dragonii sunt încurajați să acorde o atenție sporită sănătății și igienei personale, pentru că în prima parte a Noului An Chinezesc aceștia se pot confrunta cu anumite afecțiuni. Chiar dacă nu este vorba de probleme de sănătate semnificative, este foarte important ca acestea să nu fie ignorate.

Anul Dragonului poate aduce schimbări și în ceea ce privește planul sentimental. Oamenii născuți sub acest semn al zodiacului chinezesc au șansa de a-și întâlni sufletul pereche pe parcursul anului viitor. De asemenea, chiar dacă nu este vorba despre iubire, aceste persoane au șansa de a descoperi o persoană importantă care îi poate ajuta în carieră, însă doar dacă acești nativi arată răbdare și dorința de a evolua.