Hamas și Israel au ajuns la un acord cu privire la încetarea temporară a focului. Inițial, armistițiul trebuia să înceapă de joi, de la ora 10 și să dureze până luni la aceeași oră, timp în care nu ar mai fi trebuit să răsune gloanțele în Gaza. Iată însă că timpul de începere al acordului a fost mutat pentru ziua de vineri, la ora 07:00.

Dacă acest armistițiu temporar va fi respectat, cele două părți vor face schimb de prizonieri și ostatici, iar populația va putea avea acces la mai multe ajutoare umanitare, dar până la ora stabilită, luptele au continuat. O zonă în care se aflau mai multe ambulanțe a fost atacată de aviația israeliană, dar lupte au loc peste tot în Gaza. Soldații israelieni folosesc tot arsenalul în războiul cu Hamas.

În centrul Fâșiei, tabăra de refugiați a fost scena unor bombardamente. Proporțiile dezastrului sunt uriașe. Sub toate aceste dărâmături ar mai putea fi în jur de 60 de persoane. Altele au fost ucise. Mai multe cadavre au fost întinse pe jos, în fața unui spital, iar rudele au participat la o ceremonie de înmormântare. Un tată își sărută copilul pentru ultima dată, altul îi ține în brațe trupul firav.

Apoi, trupurile neînsuflețite au fost încărcate într-o camionetă și ulterior înhumate.

Papa Francisc intervine în războiul dintre Israel și Hamas: „Vă rog, haideți să facem pace”

Altă lovitură aeriană a fost dată iar un apartament a fost distrus complet, la fel și cele câteva mașini parcate pe strada din fața imobilului. Suferința din Gaza l-a făcut și pe Papa Francisc să reacționeze: „Am depășit limitele războiului.

Acesta nu mai este război, este terorism. Vă rog, haideți să facem pace. Rugați-vă pentru pace!”

În timpul armistițilui temporar, Hamas s-a angajat să elibereze 50 de ostatici, femei și copii, iar Israelul va elibera aproximativ 150 de deținuți palestinieni, minori și femei. Majoritatea ostaticilor eliberați au și cetățenie străină.