Se întrevede o fărâmă de speranță în războiul din Fâșia Gaza. Liderul Hamas a declarat marți dimineață că gruparea este foarte aproape de un acord pentru un armistițiu cu Israelul. Asta ar putea însemna încetarea focului între 3 și 5 zile iar ambele părți ar urma să elibereze femei și copiii. Toate detaliile sunt așteptate să fie anunțate de Qatar, care este mediator în această negociere sensibilă.

Israel și Hamas, din ce în ce mai aproape de încetarea focului

După 46 de zile de coșmar pentru civilii din Fâșia Gaza, se zărește prima urmă de speranță. Hamas a anunțat că se apropie de un armistițiu cu Israelul. Liderul grupului a transmis răspunsul său mediatorilor din Qatar, iar acordul se referă la încetarea focului și eliberarea ostaticilor. Ambele părți ar urma să elibereze femei și copii.

Până atunci infernul continuă în Fâșia Gaza, care fumegă în urma bombardamentelor.

Printre puținii norocoși din enclava devenită acum un uriaș cimitir se află câțiva micuți, născuți prematur. Veniți pe lume în cele mai vitrege condiții, bebelușii au fost evacuați din spitalul din nordul Fâșiei Gaza și transferați în Egipt. Aici, micii supraviețuitori primesc o nouă șansă la viață, într-un spital care nu este zgâlțâit de bubuituri, în care există hrană, căldură și oxigen.

Toți bebelușii se luptă în prezent cu infecții grave, potrivit unui purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, însă acești micuți au o șansă. Au reușit să treacă granița războiului. Frații și familiile lor se luptă în continuare pentru a prinde ziua de mâine.

În tot acest timp, Israelul acuză Hamas că folosește civilii drept scuturi umane, că se ascunde sub spitale și moschei.

Guvernul Fâșiei Gaza a anunțat că bilanțul persoanelor ucise ajunge la 13 300, conform AFP. În numărul total de victime figurează peste 5600 de copii și 3550 de femei, a mai precizat guvernul Mișcării Islamiste Palestiniene, într-un comunicat.