Sub asediu de peste cinci săptămâni, Fâșia Gaza rămâne și fără spitale, unde erau tratați mii de răniți. Rezervele de combustibil s-au terminat, iar unitățile medicale nu mai pot porni generatoarele după ce Israelul le-a tăiat curentul electric. Zeci de incubatoare unde sunt îngrijiți bebeluși vor rămâne în pană de curent, iar mii de vieți vor atârna de un fir de ață. În această fotografie sunt mai mulți bebeluși născuți prematur care erau tratați în spitalul Al-Shifa.

Nu se cunoaște în acest moment soarta lor, însă medicii de acolo susțin că unitatea medicală nu mai funcționează ca un spital pentru că a rămas fără electricitate și apă. Aceasta este cauza pentru care mai mulți bebeluși și adulți răniți ar fi murit. Aparatele la care erau conectați au fost oprite.

Citește și: Gaza, tărâmul morții pentru palestinieni. Din ce în ce mai mulți copii cad victime în războiul dintre Israel și Hamas

Aflată sub bombardament continuu de 37 de zile, Gaza este acum o ruină. Israelienii au la țintă cu și mai multă îndârjire clădiri despre care cred că sunt folosite de teroriștii Hamas, dar de multe ori populația civilă este cea care are de suferită cel mai mult. Autoritățile din Gaza au explicat că situația este scăpată de sub control. Peste un milion de oameni au plecat din casele lor din nordul Fâșiei spre sud, acolo unde li s-a promis că sunt în siguranță.

Printre ei și acest bărbat care își cară copiii pe o targă de spital.

Macron cere Israelului să oprească atacurile 

Zeci de răniți sunt în situația de a muri fără ajutorul medicilor care, deși uneori fac imposibilul, nu vor mai putea lucra fără curent electric și apă. Imaginile cu mile copii morți și răniți din ultimele 37 de zile l-au făcut chiar și pe președintele Macron să ia atitudine față de Israel, ceea e a stârnit mânia de Tel Avivului.

„De facto, astăzi, civilii sunt bombardați. De facto, copii, femei, oameni în vârstă sunt bombardați și uciși. Nu există nicio rațiune și nicio justificare pentru asta. Deci, noi recomandăm Israelului să se oprească”, sunt declarațiile făcute de președintele Franței. 

Realitatea este că acest conflict a devenit cel mai sângeros pentru jurnaliști. Ultimul și-a pierdut viața luni, 143 noiembrie, în urma unui nou bombardament.

Este palestinian și se numea Ahmad Fatima. Peste 40de jurnaliști au fost uciși până acum în războiul dintre Israel și Hamas.