Decizie halucinantă a instanței în cazul unei crime săvârșite cu o cruzime ieșită din comun. Un individ din Botoșani, care în anul 2018 a șocat o țară întreagă după ce și-a ucis o prietenă cu 32 de lovituri de cuțit, a fost lăsat în libertate după doar cinci ani de detenție. Autorul și victima, ambii minori la acea vreme, își dăduseră întâlnire într-o pădure pentru o ședință foto. La finalul lunii aprilie în anul 2018, o descoperire șocantă a unui bărbat avea să pună toată poliția din Botoșani pe jar.

Atunci când își plimba câinele, acesta a găsit trupul neînsuflețit al unei tinere care fusese înjunghiată.

Citește și: La doar 33 de ani, soția unui primar din Argeș și-a pus capăt zilelor. Ioana avea trei copii și părea mai fericită ca niciodată: „Era tot timpul zâmbitoare, vorbăreață”

Victima era Petronela, o adolescentă de doar 18 ani. O anchetă de proporție a fost deschisă, iar criminaliștii au reușit să pună repede toate probele cap la cap.

Petronela a venit în pădure însoțită de Bogdan, un băiat cu doi an mai mic decât ea, care era pasionat de fotografie. Ea îi era model pentru ședința foto, doar că între cei doi s-ar fi iscat un scandal spontan. Pentru că ar fi fost jignit, Bogdan a scos un cuțit și a lăsat-o pe adolescentă fără suflare. Legiștii au numărat 32 de lovituri.

Bogdan a fost eliberat, însă se poate întoarce oricând după gratii 

După ce a ucis, tânărul a plecat plin de sânge pe aleea unui cimitir din apropiere. A dat de polițiștii locali, care l-au întrebat ce a pățit, însă a motivat că ar fi căzut și s-a lovit. Agenții i-au chemat un taxi să meargă la spital, însă Bogdan a plecat acasă. De acolo a fost săltat de polițiști și dus direct în fața procurorilor.

Și-a recunoscut faptele, iar după câteva zile de arest i-a condus pe anchetatori la locul faptei, unde le-a explicat cum a comis oribila crimă.

În primă fază, tânărul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor. Pentru că era minor, pedeapsa i-a fost redusă de magistrații Curții de Apel Suceava la nouă ani, o pedeapsă mult prea mică, spune familia fetei. A fost încarcerată la Penitenciarul Educativ Tichilești, unde a ispășit cinci ani de pedeapsă și lăsat în libertate sub supraveghere.

Călăul Petronelei este obligat să respecte o serie de obligații, cea mai importantă fiind cea că nu are voie să se apropie sau să comunice în vreun fel cu membrii din familia fetei. În plus, trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune la datele stabilite. În caz contrar, ar putea să se întoarcă în spatele gratiilor pentru a își ispăși întreaga pedeapsă.