Crima care a șocat o țară întreagă a avut loc luni, 6 noiembrie, în scara unui bloc din Sectorul 6 din Capitală. Liliana Popa, care era și administratorul blocului, s-a întâlnit cu nepotul ei, Alexandru Ionuț Popa, iar între cei doi a început o ceartă din cauza unei sume de bani. Procurorii sunt de părere că crima este una premedită, în contextul în care bărbatul de 33 de ani a mers la o stație de carburant, de unde a cumpărat cinci litri de benzină.

Citește și: Noi detalii despre bărbatul care și-a incendiat mătușa într-un bloc din Capitală! Nu se află la prima faptă

După ce a imobilizat-o pe femeia în vârstă de 54 de ani, care se află în stare de inconștiență pe podea, Alexandru Ionuț Popa a aruncat cu benzină pe ea și apoi i-a dat foc și a fugit de la fața locului.

Două femei au fost surprinse pe camerele de supraveghere în timp ce încercau să o salveze pe femeie, însă bărbatul le-a amenințat și au fugit de la fața locului, viața lor fiind pusă în pericol. Una dintre cele două femei a făcut declarații despre crimă.

Femeia care a încercat să o salveze pe Liliana, declarații halucinante: „Am văzut că sunt plină de benzină și am fugit”

Una dintre femeile care au încercat să o ajute pa Liliana a făcut primele declarații despre crimă. Ea se afla în bloc pentru a face curățenie, cele două au și purtat o conversație în momentul în care nepotul femeii a ajuns. Când a observat ce se întâmplă, ea a sărit să o ajute pe Liliana, însă a fost împinsă de bărbatul de 33 de ani, care a avertizat-o să fugă și a și stropit-o cu benzină.

Femeia a dezvăluit că îi tremură și acum picioarele când își reamintește de acele momente. 

„Dimineața m-am dus să fac curat. Președinta s-a dus la cutia de scrisori și eu atunci intram și zic: să le lăsați acolo, doamna Liliana, că le iau eu cu mătura. Când a intrat nepotul, a ieșit afară și când am ajuns a strigat ea: ajutor! M-am dus, el i-a dat capace la picioare.

Când m-am dus era plina de sânge, a venit cu benzină, a aruncat pe ea, a aruncat și pe mine și el a zis: fugi! Eu am vrut să-l opresc, m-am băgat să-l împing, el m-a împins, când am văzut că sunt plină de benzină și am fugit și când m-am întors… a bubuit, îmi tremură și acum picioarele”, a declarat femeia, potrivit Realitatea.

Alexandru Ionuț Popa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.