Alexandru Ionuț Popa este numele tânărului care și-a ucis propria mătușă, pe Liliana Popa, după ce a incendiat-o în scara unui bloc din Capitală. Tânărul de 33 de ani a mers acasă la mătușa lui, iar între ei a început să aibă loc o ceartă aprinsă din cauza banilor. Camerele de supraveghere din bloc au surprins întreaga scenă, în care se vede cum Alexandru o atacă pe femeia de 54 de ani, o pune la pământ, după care o stropește cu combustibil și îi dă foc.

Citește și: Cine este Liliana Popa, femeia incendiată de propriul nepot într-o scară de bloc din București. Familia a avut prima reacție: „Mă doare inima”

S-au aflat noi detalii halucinante din viața tânărului de 33 de ani, care provine dintr-o familie destrămată. El nu se află la prima faptă, potrivit datelor de pe portalul instanțelor, pe numele lui a fost emis un ordin de protecție pe data de 11 august 2023, pe care judecătorii au și admis-o.

Victima tânărului a fost chiar bunica acestuia, care a susținut că a fost îmbrâncită, după ce au avut o ceartă din cauza unei sume de bani. În urma conflictului, femeia s-ar fi ales cu o echimoză la nivelul brațului.

„Cu aceeași ocazie, pârâtul a distrus un dulap aflat în camera reclamantei, tot sub imperiul stării de nervozitate, pe fondul refuzului reclamantei de a-i remite o sumă de bani”, se

mai arată în dosar. Mai mult, la momentul incidentului, Alexandru s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise.

Alexandru Ionuț Popa, tânărul care și-a incendiat propria mătușă, arestat preventiv pentru 30 de zile 

Alexandru Ionuț Popa a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, fiind acuzat de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

Tânărul de 33 de ani a fost reținut de anchetatori și a fost adus marți, 7 noiembrie, în fața unui judecător de la Tribunalul București, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.  

„Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viață, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârșit prin cruzimi. Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile",

a anunțat Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în cadrul unui comunicat.