Cel puțin 10 persoane au murit după ce biserica în care se aflau s-a prăbușit din senin într-un oraș mexican. Alte treizeci de persoane au fost prinse sub dărâmături. Căutările supraviețuitorilor au fost începute imediat după producerea tragediei. Prăbușirea fatală a fost înregistrată de o cameră de supraveghere din localitatea mexicană Ciudad de Madero. Nu se știe din ce motiv acoperișul bisericii romano-catolice Santa Cruz a căzut. În interior se desfășura o slujbă de botez la care asistau în jur de o sută de persoane.

Primele cifre ale incidentului dramatic arată că șapte oameni au murit.

Citește și: Sunt trei zile de doliu național în Spania! Cel puțin 13 tineri au murit într-un club de noapte

Se crede că treizeci ar fi încă prinși sub dărâmături, între care și mai mulți copii. Forțe impresionante de pompieri, voluntari, salvatori de la garda națională și localnici s-au mobilizat în acțiunea de căutare a supraviețuitorilor.

Și pe rețelele sociale lumea s-a mobilizat cerând ajutoare pentru desfășurarea operațiunilor de salvare. Zece persoane au fost transportate de urgență la spital cu diferite răni. Înregistrările făcute la scurt timp după tragedie arată structura din beton și cărămidă transformată practic în moloz. Autoritățile investighează o posibilă defecțiune structurală.