Lucrările care au loc în Capitală îi lasă mască pe bucureșteni. Oamenii nu înțeleg de unde au primarii bani pentru borduri noi, construcții din metal și pasaje luminate multicolor, în vreme ce Guvernul spune că nu își permite să mărească pensiile. În intersecția de la Eroii Revoluției din Capitală a răsărit o construcție uriașă. Oamenii trec pe lângă ea și se minunează. Nu înțeleg nici care este rostul și nici ce ar trebui să reprezinte.

Citește și: Unul din doi români cumpără de la SH! Și tinerii au devenit clienți fideli ai magazinelor de mâna a doua

„E ceva aiurea efectiv, efectiv s-a aruncat cu banii”, a declarat o bucureșteanca. Proiectul, care cuprinde și structura din metal, este unul complex. Este vorba de un pasaj subteran pentru pietoni și care va permite accesul la stațiile de metrou și la o parcare.

Chiar și așa, oamenii nu înțeleg rostul scheletului din mijlocul străzii. Vizavi au apărut niște borduri proaspăt montate, iar scopul rămâne un minister pentru cetățeni.

Edilul din Sectorul 3 se laudă cu pasajul de la Autostrada Soarelui 

Ne mutăm în Sectorul 5, unde pe una dintre străduțe dăm peste un șantier unde pare că am nimerit în pauză. Nu e picior de muncitor, în schimb găsim aranjate noile borduri care urmează să fie montate.

În Sectorul 3 au fost montate în acest an 30 de kilometri de borduri și 26.000 de metri pătrați de pavele, în valoare de 33 de milioane de lei. Printre construcțiile cu care se laudă edilul de sector se numără și pasajul de la Autostrada Soarelui. Podul a fost decorat cu 20.000 de luminițe.

„V-am pregătit ceva frumos. Am o surpriză pentru dumneavoastră, ceva spectaculos, ceva senzațional.

Un tunel de lumină, cu jardiniere, cu plante la mijloc”, a declarat edilul. Costul acestui pasaj luminat se ridică la 36 de milioane de lei.