Mafia imobiliarelor a adus în pragul disperării zeci de familii din Cluj-Napoca. După ce au dat mici averi pe apartamente s-au trezit că blocul va fi demolat înainte să fie dat în folosință, deoarece a fost construit fără autorizație. Mai multe echipe de muncitori, polițiști, dar și un executor judecătoresc s-au prezentat dis-de-dimineață la ansamblul de locuințe construit ilegal din Cluj-Napoca. Deși locatarii s-au opus demolării, lucrările au început conform sentinței judecătorești.
Deși blocul nu era finalizat, oamenii au început să se mute în acesta, deși era construit ilegal, iar două familii au trăit acolo mai bine de un an. Când a auzit că trebuie să lase totul în urmă, unui locatar i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.
În total, patru familii au fost evacuate, iar alte 25 de persoane au proprietăți cumpărate în blocul construit ilegal. Aceștia și-au luat apartamentele atunci când blocul se afla în șantier și au sperat că lucrările vor fi finalizate.
Au primit doar ante-contracte și au plătit între 15-20.000 de euro. „În ziua aia de luni când am cumpărat am aflat seara de la cineva, stând de vorbă, că acest bloc nu are autorizație de construcție. L-am tot sunat și a spus că are autorizație de construcții sau că va face să aibă toate demersurile. Acum n-avem ce face, trebuie să mergem fiecare cum, pe unde ne-am găsit”, a mai declarat un locatar rămas fără casă.Oamenii au primit ajutor din partea primăriei
Primăria le-a pus oamenilor la dispoziție cazare în centrele de zi din oraș, însă mulți au refuzat. „Aceste familii au posibilitatea de a merge la centrele noastre. Noi le am pus la dispoziție această posibilitate, rămâne la latitudinea dânșilor”, a declarat Iulia Preșa, purtător de cuvânt Primăria Cluj.
Cel care a ridicat ilegal blocul este un cunoscut escroc imobiliar. Acesta ar fi păcălit 500 de persoane, cărora le-a promis locuințe în clădiri fără autorizație sau în blocuri fictive, ba chiar ar fi încheiat mai multe ante-contracte de vânzare-cumpărare pe aceeași locuință, un prejudiciu total de peste trei milioane de euro. Individul este trimis în judecată din 2017 și a fost arestat preventiv de două ori, dar nu are nicio sentință.