Gașca Zurli a apărut cu ani în urmă în țara noastră și este un fenomen extrem de îndrăgit de copiii din toate zonele României. Trupa muzicală a cucerit inimile celor mici pe parcursul anilor de activitate prin personajele colorate, amuzante și zâmbitoare: Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Vrăjimăturica, Zdrăngănel, Truli, Clopoțel, Băiețelul Zurli, Yuppi, Vrăjitoarea Tura Vura și Bucătărașul Lulu.

Lulu a intrat în Gașca Zurli pe când avea doar 15 ani, astfel că în acest timp a ajuns să îi considere pe colegii săi cu adevărat familie.

Din păcate, după un deceniu de activitate în cadrul trupei, Lulu spune că a fost forțat să lase în urmă personajul pe care l-a interpretat.

„Eu sunt Lulu Varodi. Lulu mi se spune de când eram în clasa a șasea. L-am dus mai departe și l-am transformat în Bucătărașul Lulu.(...) A fost foarte grea despărțirea(n.red. de Gașca Zurlii) pentru că eu când am călcat prima dată în Gașca Zurlii aveam 15 ani.

Sunt aproape 10 ani în care eu am crescut cu oamenii de acolo. Eu cu oamenii ăștia am trăit mai mult decât am stat cu familia mea.(...) Eu nu am o problemă cu Zurli. Nu am plecat din Zurli pentru că nu îmi plăcea personajul, că nu mă mai identificam cu el, nu am plecat pentru că voiam să fac altceva. Am fost adus în punctul în care trebuia să îmi dau demisia, pentru că altceva nu se mai putea face”
,
a povestit Lulu Varodi, în cea mai recentă ediție a emisiunii „În Oglindă”

Ulterior, Lulu a dezvăluit că a ales să își dea demisia la începutul acestui an, din cauza mediului de muncă, care nu mai avea nicio legătură cu atmosfera veselă și prietenoasă pe care Gașca Zurli a adus-o timp de ani întregi în fața celor mici. 

„Nu (n.red. copiii nu o să-l mai vadă pe Bucătărașul Lulu). Copiii sunt cel mai greu public, pe copii nu ai cum să îi păcălești.(...) Luna decembrie a fost... acolo am ajuns la capătul puterilor, când știam câte lucruri fac. Eu, pe lângă faptul că eram pe scenă, eram și social media manager, adică munceam non stop. Neavând timp să mă liniștesc am ajuns într-un punct în care nu mai voiam să mai aud „Lulu dă”, „Lulu fă”, „Lulu hai să”.(...) Eram într-un punct de suprasaturație și nu îmi era recunoscută munca, ba chiar din contră. Nu vreau laude, nu vreau să mă aplauzi că muncesc, că pentru asta sunt plătit, dar nu poți să spui că nu fac nimic. Ăla a fost pentru mine momentul în care am m-am liniștit și am spus că mai am o săptămână, două și am intrat pentru prima dată în prima mea vacanță. Și m-am întors din vacanță într-o atmosferă complet neprietenoasă. Totuși am mers înainte, am început turneul cu filmul, am început să ne împărțim pe orașe, mergeam câte 3 și singurul oraș în care nu am fost a fost Arad(n.red. orașul natal).

Noi discutasem să schimbăm metoda de colaborare, nu știam că se va ajunge la atmosfera care a existat în acea companie în ultimele luni, ceea ce ne-a adus, pe mine și pe colegii mei, în punctul în care să ne dăm demisia. A fost o decizie grea, care ne-a luat foarte mult timp. Ce știam sigur era că nu voiam să rămânem doar unul dintre noi și o echipă nouă”,

a mai spus Lulu Varodi, la Kanal D2.