Bucătarii din toate colțurile țării s-au adunat la Sibiu pentru a sărbători revelionul. Porcul la cuptor și cotletele de berbecuț nu au lipsit de pe mesele festive care au fost pline de preparate pregătite ca pe vremea nobililor.

Bucătarii și cei dragi au pus pe masă preparate deosebite și au petrecut până în zori

Bucătarii au chefuit până dimineață după ce au sărbătorit mai târziu revelionul la Palatul din Avrig.

Chefii au preparat un adevărat festiv gastronomic iar mesele au fost doldora de bunătăți gătite ca pe vremea nobililor.

„Rața afumată, vedeți coroană regală făcută din cotlete de berbecuț. Avem pui cu sos de cireșe. Primiți acest platou făcut din fazani, piept de vită. Am introdus, bineînțeles, și sarmale, să avem și ceva autentic”, „M-am gândit să fac un papanaș gigant, după o rețetă tradițională, și am mai pregătit un platou din Transilvania, care are o porcheta, adică un porc întreg rulat, un șoric cu slănină și jumară”,

spun bucătarii.

Citește și: Ce a pățit Magdalena, iubita lui Dinu Maxer, chiar în noaptea Revelion! Nu i s-a întâmplat niciodată așa ceva: „Oameni neserioși”

Peste 40 de bucătari și invitați lor au venit din Banat, Transilvania și Moldova pentru a sărbători împreună: „Am pregătit un calcan în crustă de foitaj, cu fenicul copt cu lămâie, un sos de șampanie cu stridii.

Palatul are toată magia, tot farmecul și tot ce am prezentat și tot, chiar simt legăturile alea de atunci, de pe vremuri”, „În seara de revelion muncim ca oaspeții să fie mulțumit, acum a venit și rândul nostru să petrecem și noi revelionul.”

Evenimentul a fost organizat în cadrul rutei cafenelelor istorice din Europa, pentru a pune în valoare tradițiile culinare românești.

„Mesele cu siguranță reflectă locul, reflectă istoria acestui loc. Un program care aduce și invită turiștii din Europa și din lumea întreagă să vină în România și să se bucure de istoria de cultură și de tot ce oferă cafenelele istorice din România”, spun reprezentanții. 

Acesta este al patrulea an când are loc evenimentul dedicat bucătarilor profesioniști iar petrecerea s-a încheiat spre dimineață.