Afară e frig și ninge, dar bucureștenii nu se pot bucura de magia iernii, căci tremură și în apartamente. Capitala este în plin șantier când vine vorba despre rețeaua de termoficare, în vreme ce caloriferele rămân bocnă. În astfel de condiții, oamenii se văd nevoiți să caute soluții ca să nu rabde de frig.

A venit zăpada și frigul, însă căldura din calorifere se lasă încă așteptată

În plină iarnă, în Capitală pare că munca e brățară de aur pentru angajații Termoenergetica, care lucrează de zor la schimbarea conductelor vechi și ruginite. Mii de blocuri au rămas fără căldură și apă caldă până la remedierea avariilor, deși temperaturile nu au depășit un grad joi.

„Se repară, dar asta este, e greu dar ce să facem? Dacă era cald mergea mai repede, dar așa merge puțin mai greu”, „Când nu mai rezistăm plecăm acasă”,

spun muncitorii.

„De dimineața nu era nici apă caldă, nici căldură. Știți ce înseamnă căldură? Este căldură de la suflet, dacă pui mâna pe calorifer, mai caldă este mâna. Am înțeles că sunt niște lucrări de reabilitare a tronsoanelor ăstora, că sunt destul de vechi, suntem de acord. Le face acum, suferim acum, dar să nu mai suferim 20 de ani de acum încolo”,

se plâng bucureștenii.

Citește și: Peste 2500 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură la început de iarnă: „A venit Moșul cu apă rece”

Cele mai mari probleme sunt în sectoarele 2 și 3. Și în Sectorul 6, reparațiile reluate joi dimineață au lăsat zeci de blocuri fără căldură.

„Numai într-o zonă din Sectorul 6 al Capitalei, aproximativ 85 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură culmea, în prima zi cu ninsoare serioasă în Capitală.

De vină sunt lucrările de schimbare a țevilor, care se efectuează pe această magistrală și care, estimează Termoenergetica, se vor încheia abia peste două zile”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Zăpada de la începutul lui decembrie parcă i-a luat prin surprindere pe unii muncitori: „N-avem încotro, ce să facem?! Eu nu știu ce să repară, că e prima zi de muncă la mine aici.”

Totul pe nervii și disperarea cetățenilor, care sperau ca măcar în această iarnă să nu mai facă frigul în case. „O să ne încălzim când apare factura, de ne-om încălzi ca lumea. De două luni nu este căldura, deci de când au început lucrările pe strada asta, că în vară deștepții și-au luat concedii”, mai spun oamenii.

Anul acesta, primarul Nicușor Dan a promis că vor începe lucrările la 90 de kilometri de rețea de termoficare din cei 210 ce vor fi modernizați. Termenul estimat pentru finalizare este sfârșitul lui 2024.