În loc de cadouri în ghete, mulți bucureșteni s-au trezit cu frig în case, iar în loc de un duș fierbinte au avut parte de unul de gheață. Avariile din Capitală au lăsat din nou peste 2500 de blocuri din mai multe cartiere fără apă caldă și căldură. Autoritățile anunță că se lucrează deja la remedierea problemei.

Un bucureștean din patru nu are apă caldă la începutul lunii decembrie

Mii de bucureșteni n-au mai sperat la alt cadou de Moș Nicolae când s-au trezit din nou fără apă caldă și căldură.

„A venit Moșul cu apă rece”, „Nu prea este apă caldă, de luni seară este aproape rece. Baie nu prea se poate face cu apă rece”, se plâng locuitorii din mai multe sectoare ale Capitalei.

Citește și: Cine este principalul suspect în cazul femeii incendiate în scara unui bloc din București? Acesta a fost prins de polițiști

De data aceasta oamenii nu mai par surprinși, deja s-au obișnuit să mai apară câte o avarie.

„O zi merge, două zile nu merge”, „Apa caldă e călie. Dacă vrei să faci un duș trebuie să încălzești apă, să ne spălăm la lighean”, se mai plâng oamenii. 

Un bucureștean din patru nu are apă caldă. Peste 2500 de blocuri din Capitală sunt afectate din cauza avariilor.

Doar în Sectorul 3 sunt peste 1300 de imobile afectate de avarii, în timp ce în Sectorul 2 sunt 800 de blocuri în care caloriferele sunt sloi, iar apa caldă oprită.

„Reacțiile sunt negative în sinea fiecărui locatar care nu are apă caldă și căldură și trebuie să folosească o sursă alternativă să încălzească apă, să își monteze un boiler. Deci toate aceste lucruri duc la disconfort și la un cost mai mare al utilităților, fie curent, fie gaz”,

spune Eugen Berceanu, administratorul unui bloc.

Autoritățile dau însă asigurări că problema se va remedia cel mai târziu joi seară.