În timp ce 20.000 de șoferi care mergeau zilnic pe Podul Grant stau blocați prin ambuteiaje, primarul Capitalei spune că străzile s-au mai deblocat. Realitatea este cu totul alta, susțin conducătorii auto, care arată că traficul în timpul vacanței elevilor oricum este mai degajat. Nicușor Dan a mers luni, 30 octombrie, să verifice stadiul lucrărilor și a promis din nou că reparațiile se vor termina în martie anul următor. „Am avut ghinion că a plouat și am avut blocajele de trafic.

Deja de a doua zi s-a circulat ceva mai bine”, a declarat edilul Capitalei. În ochii edilului Nicușor Dan, traficul din capitală este mult mai liber față de acum două săptămâni, când Podul Grant a devenit șantier. Din perspectiva șoferilor, de când s-a închis podul se conduce bară la bară.

Citește și: Toboganul care a rănit 4 copii la festival, în Piața Constituției! Nicușor Dan de asigurări că vinovații vor răspunde pentru faptele lor

„E teroare. A fost el în trafic să vadă, să fie dimineața în trafic, nu la ora asta”, „La orele de trafic este peste limitele normale, la orele de vârf ca să zic așa. Nu, nu e nicio schimbare, adică s-a aglomerat, ce să mai”, au declarat șoferii. Într-adevăr au fost luate mai multe măsuri de fluidizare, polițiștii au dirijat traficul, iar timpii de așteptare la semafoare au scăzut, dar motivul pentru lipsa de azi a ambuteiajelor este altul: elevii sunt în vacanță.

Nicușor Dan, în vizită pe șantierul Podului Grant

Nicușor Dan a vizitat luni șantierul care a blocat Capitala. În prezența lui, muncitorii n-au stat o clipă. Sub pod pare că problemele sunt mai degrabă ascunse decât reparate. Municipalitatea ne asigură că nu așa stau lucrurile: „Pe primul strat care se aplică pe zona care necesită reparații. În prealabil s-au făcut injecții”.

„Sub hidroizolație nu s-a găsit structura de beton, ci s-a găsit o improvizație de un strat de ciment de 5 centimetri aproximativ. E o mică lucrare suplimentară de câteva zile”, a declarat edilul. Cu toate acestea, primarul Capitalei promite că în luna martie se va relua circulația de pe Podul Grant, lucrările de consolidare vor continua dar fără să afecteze traficul.