O amplă anchetă a fost declanșată după ce un tobogan s-a răsturnat în Piața Constituției și a rănit mai mulți copii. Edilul Capitalei spune că de vină ar fi cel care a făcut verificările. Oamenii însă acuză că nu ar fi singurul loc periculos. Scenele șocante s-au petrecut în Piața Constituției, când un topogan gonflabil a fost răsturnat de o rafală de vânt. Mai mulți copii ce se jucau au fost prinși sub greutatea acestuia.

Panicați, oamenii din jur au încercat să dea o mână de ajutor.

Citește și: Fetiță de 10 ani, rănită în cel mai mare complex termal de lângă Capitală! Familia cere explicații de la conducerea parcului: „Nici măcar nu au vrut să sune la ambulanță”

„O senzație foarte urâtă, lume panicată. Erau foarte mulți copii în topogan. Am acționat cu toți oamenii pe care aveam în subordine, inclusiv cu pompierii privați și ambulanța privată care se afla la acest eveniment, să oprim, să nu mai fie

aruncat din acel topogan, am înțepat acel topogan cu diverse obiecte, ce am găsit la acel moment, un fier, ce a mai venit, un cuțit de aici de la un grătar. L-am înțepat și atunci am putut scoate copiii în siguranță din acest topogan”
, a declarat unul dintre oamenii care au intervenit.

Patru dintre copii, cu vârste între patru și zece ani, au ajuns la spital cu răni la cap, mâini și torace în urma incidentului.

Șocant este că instalația nu ar fi fost ancorată corespunzător, ci doar ținută să nu se răstoarne de câteva cărămizi.

Nicușor Dan, despre incidentul topoganului din Piața Constituției 

Oamenii spun că nu ar fi singurul loc de joacă periculos de la acest festival. „Mi se par că am periculoase jucăriile astea din parcul ăsta, tocmai ce am vrut să îmi dau fata puțin mai devreme și nu mi s-a părut ok.

Nu era stabilizat, nu știu”, „De ce e pus așa ceva dacă nu e verificat? Nu are, nu au niciun fel de sistem de siguranță”, au declarat mai mulți părinți.

Primarul Capitalei Nicușor Dan de asigurări că toți cei care sunt vinovați vor răspunde pentru faptele lor. „Era avizată în general de către întreaga Comisie de ordine publică, în care sunt după cum știți reprezentanți ai poliției, jandarmeriei, polițiilor locale și particular pentru acel topogan existau avizele necesare.

A existat un verificator care a venit acolo și a spus că acel topogan rezistă. Responsabilitatea este a celui care a semnat peste o anchetă pe care poliția o face în momentul ăsta și ei o să spună cine e de vină, dacă verificatorul a spus a venit și a verificat și a spus că e în regulă, cu mintea mea, eu cred că responsabilitate a lui”, a declarat primarul Capitalei.

Autoritățile au deschis un dosar penal in rem și fac verificări pentru a stabili inclusiv dacă toboganul era sau nu bine ancorat, dar și dacă organizatorii au luat toate măsurile de siguranță.