Milionarul faimos pe internet Călin Donca a jucat luni, 25 septembrie 2023, ultima carte în fața instanței. Afaceristul acuzat de delapidare și evaziune fiscală a contestat decizia arestării preventive și a cerut să fie cercetat în libertate. Între timp apar noi acuzații împotriva sa. El s-a prezentat în fața judecătorilor. De o săptămână, celebrul milionar s-a mutat din vila luxoasă de la marginea Brașovului în arestul poliției. Afaceristul a încercat să convingă instanța să fie cercetat sub control judiciar.

Citește și: Orianda Donca l-a sunat pe Dorian Popa, după ce soțul ei a fost arestat! Soția milionarului nici nu a stat pe gânduri: „Nu este adevărat ce se întâmplă”

De altfel, avocatul lui susține că dacă va fi eliberat, Donca nu va încerca să fugă din țară. „Exclus. Actele dosarului dovedesc contrar. Riscul este zero. O persoană care are anumite intenții își pregătește o sustragere.

Să depășim și noi mentalitatea comunistă, că dacă ai bani sigur ai furat. Să dovedească statul contrariul”,
a declarat avocatul milionarului.

Apar noi acuzații la adresa milionarului Donca 

Asta vor să dovedească procurorii DIICOT, care îl cercetează pe Donca într-un dosar de corupție pentru infracțiuni, precum delapidare, înșelăciune, manipulare a pieței de capital sau constituirea unui grup infracțional organizat.

Problemele cu legea ale milionarului încep să fie susținute și de mărturiile foștilor colaboratori. În 2016, Mădălina a fost convinsă să lucreze pentru omul de afaceri și a încheiat pentru firma lui numeroase contracte pentru schimbarea furnizorului de energie și gaze naturale. Nu ar fi primit însă niciun ban pentru munca prestată.

„Am verificat contractele de colaborare, nu erau înregistrate la ITM și, ba mai mult, nu mai erau valabile de câteva luni bune acestea, deci nu mai erau legale.

Mai avem de recuperat în jur de 10.000”, a declarat tânăra. Când a realizat că a fost păcălită, Mădălina a încercat să îi ceară socoteală omului de afaceri, acesta însă a pasat responsabilitatea către subalternii săi.

Mai apoi femeia, a sesizat și poliția. „Am făcut plângere pentru înșelăciune, inclusiv ITM-UL că ne-au mințit și nu ne-au înregistrat contractele. Ne-au chemat inclusiv acum doi ani la audieri din nou, când s-a schimbat polițistul și de atunci nimic deocamdată”,

a mai spus femeia. Acum, toate afacerile milionarului sunt cercetate de procurori.

Investitorii în afacerile lui Donca nu și-au primit nici acum banii 

Mulți dintre cei care au investit în parcul fotovoltaic al lui Donca spun că nu și-au primit sumele de bani promise. Nici nu ar fi avut cum, pentru că panourile solare nu sunt racordate la rețeaua publică și nu producă energie.

Pe rețelele sociale, în schimb, Donca povestea despre succesul investiției. „Cei care ați investit aici, luna iunie este prima lună pentru care veți primi mai departe. De aici începând, în fiecare lună, bani din energie. Mulțumesc pentru încredere”, spunea milionarul.

Alături de Călin Donca au mai fost arestate alte două persoane. Magistrații de la Curtea de Apel Brașov se vor pronunța marți, 26 septembrie 2023, în legătură cu măsura arestului preventiv a celor trei. Judecătorii vor decide dacă aceștia vor fi cercetați în libertate sau dacă vor rămâne în spatele gratiilor.