Mile Povan, Mihai Leric pe numele său real, a fost găsit fără suflare în propria locuință, în data de 27 februarie 2024. Apropiații sunt în stare de șoc după ce au aflat de această pierde neașteptată, în contextul în care nimeni nu îl știa pe artist cu probleme de sănătate. Cel care a alertat autoritățile a fost chiar fratele cântărețului, care s-a speriat în momentul în care Mile Povan nu i-a mai răspuns la telefon.

Citește și: Medicamentul care i-ar fi provocat moartea fulgerătoare lui Mile Povan. Artistul de 31 de ani l-ar fi luat fără prescripție medicală: "Pot da reacţii cardiace"

Cântărețul de muzică populară s-a simțit rău chiar înainte să fie găsit fără suflare, motiv pentru care s-a dus la Unitatea de Primiri Urgențe Arad. După ce i s-au oferit îngrijiri, acesta a dorit să plece acasă, deoarece se simțea mai bine și a refuzat internarea.

„Medicii au demarat de urgență procedurile medicale, investigațiile de sânge. Între timp, pacientul s-a simțit mai bine, starea lui s-a ameliorat și a spus medicilor că dorește să părăsească unitatea de primire urgențe”, a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

Mile Povan ar fi luat pastile de slăbit, fără recomandare medicală 

Mile Povan le-a spus celor de la UPU că în ultima perioadă lua suplimente alimentare pentru detoxifiere, deoarece voia să slăbească. Această informație a fost confirmată și de apropiații cântărețului.

Am auzit că a luat ceva pastile să slăbească, unele care nu sunt așa de bune și au reacții. Nu știm mai multe”,  a mărturisit una dintre prietenele regretatului artist.

Cântărețul de muzică populară lua medicamentele fără o recomandare medicală, ceea ce poate fi fatal pentru organism.

Autopsia va determina cauza exactă morții artistului. Pe Certificatul Medical Constatator al Decesului este menționat faptul că moartea a survenit în urma infarctului miocardic.

„Pot da reacții, în doze mari (n. red. pastilele pentru slăbit), reacții cardiace în special, cu hipertensiune arterială, cu efecte pe sistemul nervos central și, evident, pot duce și la moarte”, a declarat Marius Chipurici, medic toxicolog, potrivit Observator.

Carmen de la Sălciua, mesaj dureros după moartea lui Mile Povan: „Ce scurtă-i viața, Doamne” 

Carmen de la Sălciua se numără printre artiștii afectați de moartea lui Mile Povan. Celebra cântăreață a postat un mesaj sfâșietor în mediul online, în memoria cântărețului de muzică populară. Ea a mărturisit că este șocată de acestă veste tragică și a transmis un mesaj important pentru toți cei care critică artiștii din România. 

„Dumnezeu să te ierte Mile Povan! Pentru toți colegii a venit că un fulger această veste! Cât de tânăr și cât de talentat! Ce scurtă-i viața, Doamne. Nu știi efectiv ce aduce ziua de mâine!

Să nu ne mai dușmănim, să ne prețuim unii pe alții cât suntem în viață că nu știm ziua, nici ceasul! E loc sub soare pentru toată lumea!

Prețuiți artiștii... nu le mai aruncați vorbe aiurea pe rețelele de socializare, viață de artist nu e așa simplă cum pare din exterior! Și nu doar artiștii... să ne iubim unii pe alții și să ne rugăm bunului Dumnezeu să își întoarcă fața către noi!”, este mesajul postat de Carmen de la Sălciua pe pagina ei de Instagram.