Vila de vacanță a fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, s-a făcut scrum după ce un bărbat i-a dat foc intenționat. Cel care a pornit incendiul devastator este chiar un fost angajat. Motivele pentru care bărbatul a recurs la gestul șocant au fost dezvăluite de reporterul Raluca Sevastru, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Leo de la Strehaia a scăpat de închisoare. Primul mesaj al bărbatului, după ce s-a întors la familie: „Am venit acasă”

„Casa de vacanță a fostului ministru al Transporturilor a fost afectată pe o suprafață de aproximativ două sute de metri pătrați. În urma incendiului, șapte camere au fost distruse în totalitate, dar și o bună parte din acoperiș. La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de patruzeci și cinci de ani, angajatul clădirii, care a recunoscut că el a pus focul intenționat în urma unor conflicte mai vechi legate de bani.

Acesta consumase băuturi alcoolice, iar la audieri le a spus polițiștilor că a stropit vila cu benzină, după care i-a dat foc.

Vinovatul, reținut pentru 24 de ore și anchetat penal

Bărbatul fusese angajat să aibă de grijă de vila cu șapte camere, dar a consumat băuturi alcoolice și i-a dat foc. Vila din Deltă îi aparține fostului ministru Miron Mitrea, potrivit unor surse locale.

Vinovatul a fost reținut pentru 24 de ore și acum este anchetat penal. 

„Și în trecut, acesta ar fi încercat de mai multe ori să incendieze imobilul. Vila fiind acoperită cu stuf, flăcările s-au extins cu repeziciune, astfel că pompierii s-au luptat cu ele mai bine de trei ore. Încă nu știm dacă ansamblul rezidențial era asigurat, însă paguba fostului ministru este una majoră și o va recupera cel mai probabil în urma unui proces.

Suspectul a fost reținut pentru douăzeci și patru de ore, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal”, a declarat reporterul NEWSTIME.