După ce a fost extrădat din Germania, Cătălin Cherecheș și-a petrecut prima noapte în spatele gratiilor din România la Penitenciarul Arad. Miercuri, fostul edil a fost mutat la Penitenciarul Rahova, unde va rămâne în carantină vreme de trei săptămâni, abia apoi va fi transferat mai aproape de casă, la Aiud. După aproape o zi pe drum, Cătălin Cherecheș a ajuns din Germania înapoi pe meleaguri românești. Flancat de polițiști, fostul edil din Baia Mare a fost predat autorităților din România la punctul de trecere al frontierei Nădlac 2.

Prima noapte în spatele gratiilor a petrecut-o aproape de graniță, în Penitenciarul Arad, într-o celulă de 17 metri pătrați cu două paturi. Fostul edil din Baia Mare ar fi refuzat să mănânce micul dejun care i-a fost oferit, potrivit informațiilor apărute în presă. Miercuri dimineață a fost transferat în Capitală, la Penitenciarul Rahova. La Rahova, fostul edil va sta 21 de zile. Este perioada de carantină, în care va fi examinat medical și va primi consiliere psihologică, să se poată adapta vieții din spatele gratiilor.

La finalul celor trei săptămâni, Cătălin Cherecheș va fi mutat la Penitenciarul Aiud acolo, unde va sta aproximativ un an, singur în celulă, în regim închis. Abia apoi ar putea ajunge la Penitenciarul Baia Mare, unde va fi nevoit să împartă camera cu alți doi deținuți, însă acolo se va bucura de vizite și va avea acces la telefon.

Fostul primar are de ispășit 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Nu va fi tras la răspundere pentru că a fugit din țară, deoarece nu se consideră trecere frauduloasă a frontierei, câtă vreme a fost verificat de un vameș. De asemenea, perioada petrecută în Germania nu se ia în calcul la perioada de detenție. I se vor scădea doar carantina și noaptea petrecută în Penitenciarul Arad.