Atunci când ne gândim la Sărbătorile Pascale, nu avem cum să nu ne gândim și la preparatele tradiționale. Acestea sunt nelipsite de la masa de Paște, iar pregătirile încep de multe ori cu multe zile înainte. Masa tradițională de Paște nu este completă până nu este umplută cu drob, pască, cozonac sau preparate din carne de miel.
Pasca este un desert tradițional asociat cu sărbătoarea Paștelui, care le poate da emoții multor gospodine. După oul roșu, pasca este icoana alimentară a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Ea poate fi făcută în diferite moduri, cu brânză sau cu smântână, cu ciocolată sau, mai nou, fără pic de făină.
Ce este pasca?
Pasca creștinilor este ca o pâine rotundă, gustoasă, care semnifică promisiunea învierii trupurilor și a vieții veșnice.
Pasca este dusă obligatoriu la biserică, pentru a fi sfințită. Pasca este împodobită cu o cruce, incluzând astfel toată simbolistica Crucifixului, iar pe margine sunt două fâșii de cocă răsucite, întruchipând coroana de spini a lui Hristos. Pasca este unul dintre simbolurile sacrificiului lui Iisus, care s-a jertfit pentru iertarea păcatelor noastre.
Tradiția de a consuma pască vine de la obiceiul evreilor. Pasca, pe limba ebraică "mața", se face dintr-un aluat nedospit, obținut dintr-un amestec de apă și una din cele cinci cereale: grâu, secară, orz, ovăz sau alac. În tradiția evreiască, pasca e poreclita „pâinea săracilor”, deoarece mulți dintre evrei, în special cei săraci, continuau s-o mănânce și după Paște.
Cea mai simplă rețetă de pască! Îi vei surprinde pe cei dragi la masa de Paște
În cazul în care sunteți în căutarea unei rețete simple de pască, în continuarea articolului urmează să aflați răspunsul. Nu trebuie să pierdeți ore întregi în bucătărie pentru a obține o pască delicioasă și pufoasă. O rețetă de pască fără aluat este răspunsul dumneavoastră, motiv pentru care urmează să vă prezentăm ingredientele de care aveți nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmați. Nu uitați că puteți să apelați și la tutoriale video, în cazul în care aveți nevoie de o explicație mai amănunțită a rețetei.
Pască fără aluat. De ce ingrediente aveți nevoie?
- 500 g de brânză de vaci fină
- 200 g de smântână grasă
- 4 ouă
- 8 linguri de zahăr
- sare
- 4 linguri de griș
- o lingură de praf de copt
- vanilie
- coaja de la o lămâie
Pască fără aluat: mod de preparare
Toate ingredientele enumerate mai sus se pun într-un bol și se amestecă până se omogenizează conținutul. Dacă îți plac stafidele, acestea pot fi adăugate în compoziție pentru un plus de savoare la pasca fără aluat. Conținutul se amestecă foarte bine, până devine omogen.
Citește și: Cât costă un miel pentru masa de Paște în 2024? Prețurile te vor lua prin surprindere
Se tapetează o tavă cu unt, se pune hârtie de copt astfel încât să acopere fundul și marginile tăvii. Se toarnă compoziția și se pune la cuptor, încins la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
După ce pasca fără aluat este scoasă din cuptor, se așteaptă până se răcește. Pasca fără aluat poate fi presărată cu zahăr pudră sau poate fi servită fără, în funcție de preferințele fiecărei familii. Această rețetă este delicioasă, festivă și ușoară, motiv pentru care nu este nevoie să petreceți ore bune în bucătărie.
Sursă: hotnews.ro, calatoriicugust.com