Clotilde Armand este urmărită penal de procurori pentru că s-a autonumit manager al unui proiect anticorupție. Potrivit oamenilor legii, primarul Sectorului 1 ar fi semnat mai multe dispoziții prin care ar fi primit bani ce nu i s-ar fi cuvenit.

„Clotilde Armand a fost pusă sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru că și-ar fi utilizat funcția pentru a obține foloase pentru sine sau pentru alte persoane.

În realitate, în anul 2022, primarul Sectorului 1 s-a numit singură în funcția de manager al unui proiect anticorupție. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi un conflict de interese. De asemenea, în cadrul acestui proiect, Clotilde Armand ar fi primit mai multe indemnizații pe care nu ar fi avut dreptul să le primească.

Astfel, în luna aprilie a anului 2022, ea a primit aproximativ 3600 de lei drept indemnizație, în luna mai aproximativ 5600 de lei, în luna iunie 3600 de lei iar în luna iulie din nou

aproximativ 5600 de lei. Vorbim de aproximativ 18 mii de lei pe care Clotilde Armand i-a primit fără să aibă vreun drept. În apărarea sa, primarul Sectorului 1 a susținut că este nevinovată și că ar fi vorba despre o răzbunare a fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache. De asemenea, a mai menționat Clotilde Armand că va acționa în judecată Agenția Națională pentru Integritate și că va ataca raportul întocmit de această instituție, raport de la care a și pornit ancheta procurorilor.

Citește și: Panică într-un club din Costinești! Un tânăr a provocat un incendiu: „Mi-a trecut prin cap direct Colectivul”

Dacă va fi găsită vinovată, Clotilde Armand riscă până la cinci ani de închisoare cu executare și automat și pierderea funcției de primar”, a transmis corespondentul Kanal D, Claudia Costandiș.