Codul Rutier 2023: Șoferii români fac uneori anumite greșeli în trafic care atrag imediat atenția polițiștilor de la Rutieră și care aduc sancțiuni asupra conducătorilor auto.

Codul Rutier 2023: Cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii în trafic

Pentru că atunci când se află la volan românii uită uneori de regulile de circulație în vigoare, există o listă a celor mai frecvente erori pe care șoferii le fac în trafic și care le poate aduce amenzi usturătoare.

Printre cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii în trafic se numără nerespectarea distanței față de mașinile din față și nerespectarea regulilor de circulație elementare- reasigurarea, resemnalizarea, nepurtarea centurii de siguranță.

Citește și: Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă depășești pe linie continuă?

Alte erori  care îi aduc pe conducătorii auto în fața oamenilor legii sunt: depășirea vitezei legale, condusul sub influența băuturilor alcoolice, folosirea telefonului mobil în trafic, nerespectarea semnului de circulație „ocolire” din refugiul stațiilor

de tramvai și pătrunderea în intersecție în momentul în care circulația este blocată în interiorul ei.

Greșeala care le poate aduce o amendă de 3000 de lei șoferilor români 

Nu doar erorile enumerate anterior îi pot aduce pe conducătorii auto în vizorul agenților de la Rutieră. De exemplu, cei care aleg să agațe pe parbriz sau de oglindă obiecte care obstrucționează vizibilitatea în timpul deplasării trebuie să știe că se pot alege cu o amendă de 3000 de lei.

În această categorie intră toate obiectele de cult, anumiți odorizanți auto și chiar și suporturile pentru telefon care nu sunt amplasate corespunzător. Experții spun că aceste obiecte pot dezorienta conducătorul auto și pot chiar să ducă la anumite accidente și la rănirea pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. 

Citește și: Codul Rutier 2023: Cum poți să contești o amendă de circulație?

„La colțul străduței și, uitați, fix în acest moment, acea secundă în care pietonul nu se vede… care secundă contează foarte mult. De ce? Pentru că este timpul nostru de reacție. Avem o situație în care am frânat destul de târziu din cauza neatenției. Deja obiectul de la oglindă a plecat, s-a dus în parbriz. (…) Virăm, ocolim, toate aceste obiecte în mașină se plimbă. La un moment dat eu sunt atent ce lovește, pe unde lovește, se aude nu știu ce zgomot e… Până depistez și așa mai departe… Deci conducătorul auto trebuie

să fie atent la drum, să nu aibă niciun fel de… acest obiect lipit pe parbriz și așa mai departe”, a explicat expertul auto Sorin Ene la Digi 24.