În zadar par să se chinuie autoritățile să interzică vânzarea la negru a artificiilor. Comercianții nu se sperie atât de ușor, astfel că parcările hipermarket-urilor și piețele sunt pline de astfel de produse, iar internetul bubuie de anunțuri.

Este o nouă găselniță a vânzătorilor ilegali de produse pirotehnice, pe care îi găsim în continuare la tot pasul: în parcările supermarket-urilor, piețelor, pe trotuare și, mai nou, pe internet, acolo unde afacerea lor pare să înflorească.

Un vânzător și-a expus doar o parte din marfă, iar petardele și artificiile puternice le vinde doar pe comandă, o practică extrem de cunoscută, mai ales acum, când autoritățile încearcă din răsputeri să stârpească aceste afaceri periculoase.

Citește și: Un bărbat din Iași se luptă să trăiască după ce a aruncat o petardă lângă o canistă cu combustibil. Tânărul de 30 de ani are arsuri pe 75% din suprafața corpului

„Cerem primăriilor de sector, Primăriei Generale, să nu mai autorizeze puncte de lucru sezoniere în tot Bucureștiul. Consider că este inoportun și este profund incorect ca în contextul sărbătorilor de iarnă să ne terorizăm copiii, să ne terorizăm bătrânii, să terorizăm animalele de companie cu aceste petarde.

Una dintre cauzele pentru acest fenomen este faptul că ele se pot cumpăra la fiecare colț de stradă”,

a declarat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.

Totuși doritorii sunt mulți, iar mare parte dintre ei habar nu au la ce riscuri se expun. „Dacă le dai corespunzător și asta, atunci nu se poate întâmpla nimic, doar dacă ele sunt defecte, atunci se pot întâmpla accidentele. Sunt oameni care le vând ilegal, cum se spune, că dacă e să le cumpărăm legal nu prea avem de unde să le cumpărăm”,

spune un bucureștean.

Deși Prefectura Municipiului București le-a cerut primăriilor de sector și Primăriei Generale să nu emită avize pentru comercializarea materialelor pirotehnice, până acum nimeni nu s-a aliat instituției.