O petarda aruncată la întâmplare lângă o canistră i-a făcut viața infern unui tânăr de 36 de ani din Iași. Omul a ajuns la spital cu arsuri îngrozitoare pe aproape tot corpul, iar doctorii s-au văzut nevoiți să ceară transferul lui în străinătate ca să poată fi salvat, iar un copil de zece ani din Prahova și-a pierdut două degete după ce s-a jucat cu materiale pirotehnice.

Bărbatul din Iași, tatăl a trei copii, era în curtea casei când s-a întâmplat accidentul.

A aprins o petardă și a aruncat-o spre o canistră în care era combustibil. Aceasta s-a aprins într-o fracțiune de secundă, iar omul nu a mai avut timp să se ferească.

„Eu eram în bucătărie și când am auzit că a pocnit așa tare am crezut că a pocnit un cauciuc la mașină și când aud că la băiatul ăsta a explodat benzina pe jos.

El, ca să apere copiii, el cred că s-a dus să împingă copiii mai încolo și a luat mai tare”, „Bărbatul meu era pe aici, doar se vede, a văzut un fum negru, atât”, „Necazul lor, nenorocire pe familie, pentru copii aceea, că el e grav”
, spun localnicii.

Tânărul are arsuri grave pe trei sferturi din suprafața corpului. Cu o aeronavă Spartan echipată pentru misiuni medicale, acesta a fost transferat la un centru de mari arși din orașul Lubeck din Germania.

Citește și: A ucis un om și a rănit alți 2 după ce s-a înecat cu o bomboană. Tragedia s-a petrecut pe un drum din Zărnești

„A fost tratat în clinica de chirurgie plastică și arsuri, în terapie intensivă. S-a intervenit chirurgical de mai multe ori. Pacientul este intubat, ventilat mecanic, în stare gravă, beneficiind de tot ceea ce înseamnă intervenție de specialitate în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași”,

a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași.

Vecinii bărbatului sunt îngroziți de cele întâmplate iar unora le este și frică să mai iasă pe stradă în această perioadă.

„Eu mă tem să nu pățească ceva copiii mei, chiar mă tem”, spun oamenii.

Victima petardelor a fost și un băiat din Prahova. Acesta i-a dat foc însă nu a mai apucat să o arunce și i-a explodat în mână.

Medicii au fost nevoiți să-i amputeze două degete, iar băiatul a suferit răni și la un ochi.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.