Individul care a ucis o femeie în scara unui bloc din Capitală prin incendiere și-a recunoscut fapta în fața oamenilor legii. Mai mult de atât, acesta l-a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum a procedat, dar și de ce a recurs la această faptă care a îngrozit opinia publică din România cu câteva zile în urmă.

Vă amintim că, cu aproximativ o săptămână în urmă, Alexandru și-a incendiat propria mătușă în scara unui bloc din București.

Acesta a fost arestat pentru 30 de zile în urma acuzațiilor de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare, și pentru cruzime.

Atunci când a fost audiat de către oamenii legii, criminalul nu a încercat să își ascundă faptele, ba chiar din contră. Acesta a recunoscut că și-a ucis mătușa și a povestit și cum s-a pregătit pentru această faptă de o cruzime ieșită din comun.

Individul le-a povestit criminaliștilor că a cumpărat benzină, după care s-a îndreptat direct spre casa mătușii sale. Ajuns acolo, bărbatul a ars-o de vie pe femeie.

Alexandru a precizat că a recurs la acest gest pentru că mătușa sa ar fi avut un comportament nepotrivit față de el: „Pentru că era rea și îl amenința”, notează gândul.ro.

Citește și: Cine este Liliana Popa, femeia incendiată de propriul nepot într-o scară de bloc din București. Familia a avut prima reacție: „Mă doare inima”

Liliana Popa, mătușa ucigașului, avea 54 de ani și a decedat în urma tragediei din data de 6 noiembrie 2023. Femeia a fost arsă de vie în scara unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei. Din informațiile apărute în presă se pare că femeia era și administratorul acelui bloc.

În ziua cu pricina, aceasta a fost stropită cu benzină chiar de către nepotul ei, care ulterior i-a dat foc.

O nepoată a femeii ucise a precizat faptul că, cu două săptămâni înainte de a-i lua zilele, Alexandru a căutat-o de mai multe ori pe mătușa sa pentru a-i cere bani. Bărbatul și-ar fi dorit să obțină mai multe bunuri de la aceasta, mai exact o mașină, un apartament sau chiar un loc de muncă, relatează  Spynews.ro.