Moartea șocantă a unei femei din Botoșani face obiectul unei anchete penale. Aceasta a fost împușcată cu armă de tip air soft, chiar de propriul soț în casă. Cea care a descoperit cadavrul este fiica femeii, care venise acasă în concediu. Femeia în vârstă de 50 de ani se întorsese din vacanță împreună cu soțul și copiii și nimeni nu se aștepta la tragedia ce avea să urmeze. Victima a fost împușcată în casă cu o armă de tip air soft, chiar de soțul ei.

Citește și: Loredana, autoarea crimei din Mangalia, a vrut să-i fie aduse mai multe lucruri în arest. Mama ei nu a stat pe gânduri: „E năucită de cap, e aeriană”

Se pare că arma s-ar fi descărcat accidental. „A fost accidental, nu era în stare de așa ceva. Erau oameni cumsecade și la locul lor. Lumea din sat e șocată, vecinii sunt șocați”, „Avea o familie bună, are copii”,

au declarat oamenii care i-au cunoscut pe cei doi soți.

Cea care a găsit cadavrul a fost fiica celor doi, care a sunat și la 112, pentru că bărbatul ar fi fost în stare de șoc. Anchetatorii au găsit lângă trupul neînsuflețit și arma care ar fi fost împrumutată de la un tânăr de 21 de ani, apropiat al familiei. Polițiștii au descoperit că acesta nu avea autorizație pentru ea.

„Eu dimineața am auzi, am văzut săltare, am văzut mașina trecând. M-am gândit ce s-o fi întâmplat. Era și băiatul ăla, săracul, care e tânăr. E nevinovat, toată familia e”, a mai declarat o femeie.

Motivul pentru care bărbatul a împrumutat arma 

Față de tânărul de douăzeci și unu de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în centrul de reținere și arestare preventivă al IPJ Botoșani. Se pare că soțul femeii împrumutase arma de

la tânărul de 21 de ani ca să alunge animalele sălbatice din gospodărie.

„Aici este nenorocire, vin și la mine aici așa, mai dau cu petarde. Porcii mistreți intră în gospodărie, bursucii au mâncat pe aici”, a mărturisit o femeie din sat.

Femeia era îngrijitoare la o școală din comună și era extrem de iubită de elevi și colegi. „Foarte respectuoasă, foarte de încredere.

Erau o familie exemplară, el foarte bun meseriaș, mereu el avea și el jumătate de normă tot la școală la noi ”, a declarat administratorul școlii.

Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă.