Mai multe stații de carburant au fost închise de ANPC. În urma controalelor s-a constatat că la fiecare alimentare clienții erau păcăliți la pompă. Iată cum reușeau benzinăriile să își înșele clienții. 

„Aproximativ două sute de stații de carburant din rețeaua OMV Petrom au fost controlate. Concret, dintr-un plin de douăzeci de litri, afișat pe ecranul de la pompă, în realitate ar fi fost încărcați în rezervor numai 19,8 litri.

Astfel, două sute de mililitri dispăreau fără urmă în visteria benzinăriei. Nu pare o cifră foarte mare la prima vedere dar, dacă ne gândim că la o singură stație de carburant pot alimenta chiar și o mie de mașini pe zi, atunci sumele pierdute de clienți se pot ridica la câteva mii de lei.

Citește și: Scumpirile de la pompă aduc prețuri mai mari și în piețele din țară: „Foarte scumpe. Cumpărăm mai puțin, ce să facem?”

În total, unsprezece stații au fost închise temporar, până la remedierea abaterilor, iar amenzile aplicate au fost în valoare de 340 de mii de lei, pentru că vorbim inclusiv despre condiții de igienă precară sau produse neconforme la raft”, a explicat Mădălina Bichir, reporter Kanal D.