Șoferii lasă din ce în ce mai mulți bani la pompă. În ultima săptămână, prețul combustibililor a crescut de la o zi la alta. 

„În aceste momente litrul de benzină standard costă 6,79 lei. Față de 18 ianuarie vedem o creștere cu 10 bani la pompă, iar dacă ne uităm la finalul lui 2023, înainte să se aplice majorarea accizei de 13%, vedem o scumpire de aproximativ 30 de bani.

Trecem la motorină. Și aici vedem creșteri în ultima perioadă. Acum litrul de motorină costă 7,29 lei. La fel, față de acum zece zile vedem o scumpire de 10 bani, iar dacă ne uităm la finalul lui 2023, din nou scumpirea este de aproximativ 30 de bani.

Citește și: Carnea de porc scoate din ce în ce mai mulți bani din buzunarele românilor. Chiar și cea de import a devenit un lux pentru multă lume

Veștile proaste pentru conducătorii auto nu se opresc însă aici, și asta pentru că va mai fi o scumpire a carburanților în acest an, mai exact în vară, când se va aplica o nouă acciză majorată, de 18%. Atunci ar trebui ca litrul de benzină și de motorină să se scumpească cu aproximativ 40 de bani”, a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.