Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, este nemulțumit de modul în care oamenii legii fac ancheta incendiului în care au pierit opt oameni. Afaceristul crede că a fost vorba despre o mână criminală, variantă exclusă însă de procurori, și cere să fie administrate noi probe la dosar. Despre cerințele lui Cornel Dinicu a venit cu mai multe detalii reporterul Claudia Costandiș.

„Cornel Dinicu le-a cerut magistraților ca doi dintre foștii lui angajați, cetățeni moldoveni, să fie testați cu poligraful.

Mai exact, le-a spus acesta anchetatorilor că în trecut cei doi, soț și soție, s-ar fi certat și s-ar fi amenințat unul pe altul că își vor da foc. Astfel, crede patronul de la Ferma Dacilor că unul dintre cei doi soți ar fi putut să pună intenționat focul la pensiunea care a ars ca o torță și care a mistuit opt vieți umane De asemenea, a mai spus afaceristul că își dorește să participe la cercetarea de la fața locului și să meargă la ruinele pensiunii.
În contextul în care acest test poligraf ar putea să fie acceptat, el trebuie să îndeplinească două condiții de bază. În primul rând, persoanele vizate care ar trebui să facă testul trebuie să fie de acord, iar în al doilea rând, starea lor de sănătate trebuie să le permită acest lucru, întrucât testul poligraf reprezintă niște riscuri pentru sănătate.

În condițiile în care testul va fi realizat, el nu va fi considerat ca probă la dosar.

Va fi considerat doar ca un nou punct de început pentru a se realiza alte cercetări. De asemenea, testul poate să fie concludent sau neconcludent, în funcție de cum vor realiza specialiștii. În cazul în care testul este unul neconcludent, se va lua de la capăt, va trebui realizat un nou test poligraf, iar persoanele vizate trebuie din nou să își dea acordul. În momentul de față, cei doi foști angajați moldoveni nu au nicio calitate în acest dosar, astfel nu au nicio măsură preventivă și pot părăsi în orice moment țară.
Momentan, acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.