Ancheta de la Ferma Dacilor aduce persoane noi în fața justiției, după cererea de redeschidere a dosarului privind controalele ISU Prahova la pensiunea din Tohani.

În urma unor audieri maraton, o fostă angajată din primăria Gura Vadului a ajuns în arest pentru 24 de ore, iar actualul și fostul primar au fost plasați sub control judiciar. Și angajați ai ISU Prahova au fost chemați să dea explicații în fața anchetatorilor, Cristina Chelba este unul dintre angajații ISU Prahova luați în vizor în dosarul privind neregulile descoperite la Ferma Dacilor.

Deși la control au aflat că pensiunea nu avea niciun fel de autorizație, cei de la ISU ar fi închis ochii și le-ar fi dat doar avertismente administratorilor.

Cristina Chelba a fost audiată câteva ore iar la ieșire a refuzat să răspundă la întrebări. Audiat în același dosar este și Dumitru Elisei, fostul prim-adjunct al ISU Prahova. Acesta a ajuns la tribunal însoțit de avocat. 

În fața magistraților a ajuns și Laura Luiza Anghelina, șefă la urbanism în Gura Vadului încă din mandatul fostului primar.

Citește și: Val de arestări după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul complexului, „spovedanie publică” înainte de a fi reținut: „E durerea unui tată care își îngroapă fiul”

În cazul ei, procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore. După alte câteva ore de audieri, procurorii stabileau ca primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, precum și fostul edil al localității, Constantin Lungu, să fie plasați

sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cei doi edili și șefa de la urbanism sunt acuzați că deși construcțiile de la Ferma Dacilor au început în 2013-2014 fără autorizație, în 2020 aceștia au emis un certificat de atestare a extinderii clădirii. Patronul pensiunii Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, se află în arest preventiv. În urma incendiului din 26 decembrie 2023, opt persoane și-au pierdut viața.