Patronul Fermei Dacilor a ajuns din nou în fața procurorilor de la Tribunalul Prahova, unde a fost audiat mai bine de cinci ore. De această dată, Cornel Dinicu ar fi lansat o nouă ipoteză și anume că incendiul a fost pus de doi foști angajați. Între timp, afaceristul a rămas din nou fără avocat, din cauza unor amenințări. Extrem de discret și ferite de camerele jurnaliștilor, Cornel Dinicu și-a făcut prezența la parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Patronul Pensiunii Ferma Dacilor a dat noi declarații în fața procurorilor, iar acum a vrut să își întărească ipoteza că incendiul care a distrus complexul turistic din Tohani ar fi fost pus de o mână criminală. Dinicu dă vina pe doi cetățeni moldoveni, foști angajați ai săi, pe care îi acuză că ar fi dat foc pensiunii. După ce a fost trimis în spatele gratiilor, Cornel Dinicu a primit o nouă lovitură.

Avocatul care îl reprezenta în acest dosar a decis să se retragă pe motiv că ar fi primit numeroase amenințări.

„Au fost telefoane de amenințare și presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar. În acest moment nu știu care sunt motivele. Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar și am decis să mă retrag. Este reziliat contractul de asistență juridică și nu pot să mai dau detalii despre activități”,

a declarat acesta. Avocatul spune că inclusiv familia i-ar fi fost amenințată.

Pronunțarea sentinței a fost amânată 

O fostă angajată și fostul șef adjunct de la ISU Prahova au fost audiați săptămâna trecută, iar luni, 22 ianuarie, judecătorii ar fi trebuit să decidă dacă dosarul instrumentat de DNA va fi redeschis, însă pronunțarea sentinței a fost amânată pentru ziua de marți.

Autoritățile încearcă în continuare să găsească vinovații pentru moartea a opt persoane, care se aflau în pensiune în momentul izbucnirii incendiului.

Citește și: Val de arestări după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul complexului, „spovedanie publică” înainte de a fi reținut: „E durerea unui tată care își îngroapă fiul”

Cornel Dinicu se află în arest preventiv de la începutul lunii ianuarie, iar cei doi parteneri de afaceri au fost plasați în arest la domiciliu.

Între timp, și actualul și fostul primar din comuna Gura Vadului au fost puși sub control judiciar, iar o angajată de la serviciul urbanism a fost reținută.