Alin a pus pe roate o afacere de succes. Un fermier din Satu Mare reinventează vânzarea legumelor. Nu merge la piață, nici în magazine cu marfa sa.

O dată pe săptămână livrează clienților câte un coș cu opt kilograme de bunătăți. Ideea prinde și tot mai mulți sunt interesați să primească lădița cu tot ce este mai bun din grădină.

Alin a pus pe roate o afacere de succes. Agricultorul livrează săptămânal coșuri cu legume proaspete

Opt kilograme are o lădiță, cam cu tot ce ai nevoie într-o săptămână poți să zici că o familie se descurcă. Un astfel de coș cu legume costă cincizeci de lei și conține un kilogram și jumătate de cartofi, un kilogram de ceapă, un kilogram de dovlecel, trei bucăți de porumb pentru fiert, o varză, un kilogram de castraveți și un kilogram de roșii.

Bonus, Alin adaugă și ardei iuți sau alte legume în funcție de sezon. Practic tânărul a înțeles că nu e suficient să și scoată producția în fața porții și să aștepte clienți. Nici nu e obișnuit să se plângă, așa că a decis să meargă direct la cei care au nevoie de marfa sa.

Citește și: Chinul bătrânilor, afacere prosperă

„Ideea aceasta a pornit din dorința de a oferi cât mai mult accesibilitate cumpărătorului pentru legumele pe care le cultivăm noi”, a spus producătorul.

Alin și familia sa cultivă toate aceste legume. Livrează săptămânal cam douăzeci de coșuri iar afacerea familiei merge din ce în ce mai bine.

„A mers foarte bine probabil, credem noi, și ca un efect sau unul dintre puținele efecte pozitive pe care le a avut pandemia, faptul că oamenii au fost și sunt mai deschiși spre a primi la porțile

sau la ușile lor astfel de produse care sunt pregătite de către producătorii locali”, a mai spus Alin.

Clienții fermierului, bucuroși că se pot bucura de legume proaspete: „Nu îmi permite timpul să mă plimb în fiecare zi în piețe”

Românii par foarte încântați de afacerea pe care a pus-o pe roate Alin. Producătorul nu duce lipsă de clienți, care sunt fericiți că pot avea parte de legume proaspete în confortul casei.

Clienții programează livrarea prin telefon și își pot alege intervalul în care Alin le aduce coșul cu legume.

Citește și: Legume ”bio”, stropite cu ethrel

„Am ales un astfel de coș de legume pentru că sunt proaspete, sunt bio, nu îmi permite timpul ca de exemplu să mă plimb în fiecare zi sau la două trei zile în piețe, magazine, aprozare”,

a povestit unul dintre clienți.