Este invazie de limacși și în țara noastră! Tot mai mulți oameni care locuiesc la curte se plâng că această specie de melc fără cochilie face ravagii printre plante. Limacșii distrug tot ce le iese în cale, de la cereale, fructe și legume, până la grădinile cu flori.

Citește și: Românii nu își mai permit să pună carne pe mese! Țara noastră a ajuns din nou la coada Europei

Melcul fără cochilie, originar din Spania, a apărut pentru prima oară în zona Brașov, Harghita, dar exemplarele s-au înmulțit necontrolat și s-au răspândit în toată țara. Declarată una dintre cele mai invazive o sută de specii din Europa, limaxul distruge aproape orice plantă îi apare în cale. O femeie din Brașov a povestit cum observă în fiecare zi cum legumele și fructele din grădină sunt mâncate de acești melci.

Limacșii, noua problemă a agricultorilor și cultivatorilor din România 

Agricultorii și cultivatorii de legume sau fructe trebuie să facă față singuri invaziei de limacși. Unii folosesc substanțe chimice care pot afecta plantele, iar alții recurg la soluții băbești.

Citește și: Facturile la energie ar putea exploda! Ce are Guvernul de gând în perioada următoare

Momentan nu există un tratament care să stopeze invazia de melci. Limaxul trăiește în zone umbroase și pline de umiditate. Dacă această specie de meci este lăsată să se înmulțească necontrolat, atunci densitatea populație poate ajunge la cincizeci de exemplare pe metrul pătrat. Pagubele sunt foarte mari și se combat foarte greu, pentru că ei să producă acea substanță, acel mucus pe care îl lasă pe plantă.

Melcii depun ouăle în crăpăturile solului până la o adâncime de 50 de centimetri, iar un adult ajunge să depună chiar și 400 de ouă în timpul vieții.