Stupefiantele i-au luat mințile unui tânăr din Galați, care a fost la un pas să comită un măcel. Și-a atacat inițial părinții cu un cuțit, pe motiv că nu i-ar fi dat bani de substanțe interzise. S-a baricadat apoi într-un apartament, iar când au intervenit oamenii legii, i-a atacat și pe ei. Unul dintre polițiști a fost înjunghiat. Atât el, cât și părinții individului au ajuns în stare gravă la spital.

Agresorul, cunoscut drept consumator de substanțe interzise, a mers acasă și le-a cerut bani ca să își cumpere stupefiante, dar a fost refuzat și s-a înfuriat.

„Crești un copil și te omoară în casă! Cum să omori tu pe tata, mama? Cum să-i omori? Doamne ferește, eu nu mai sunt om!”, spun localnicii.

După ce și-a lăsat părinții într-o baltă de sânge, individul a fugit și s-a baricadat în apartamentul în care locuia cu chirie.

Acolo a venit și echipajul de poliție. Când au vrut să intre peste el în locuință, bărbatul i-a atacat cu un cuțit: „Polițiștii l-au identificat într-un termen record și au mers să-l depisteze, să-l imobilizeze, ocazie cu care individul în cauză a atacat unul dintre polițiști cu cuțitul pe care îl avea asupra lui.”

La fața locului au venit de urgență mai multe echipaje de ambulanță.

Pentru salvatori a început o cursă contra cronometru. Atât părinții, cât și polițistul rănit, au fost duși la spital în stare gravă.

„Echipajul cu medic a constatat că era vorba de două persoane agresate, înjunghiate, tatăl și mama. Mama, după primele estimări, a avut leziuni amenințătoare de viață. În continuare am fost solicitați să intervenim pentru un bărbat de 45 de ani, agent de poliție, care a fost înjunghiat de asemenea de același agresor, care prezenta o plagă înjunghiată la nivelul claviculei stângi”,

a declarat directorul SAJ Galați.

În cele din urmă, agresorul a fost imobilizat și încătușat. Oamenii legii spun că în trecut individul a fost internat și la psihiatrie. Urmează să fie expertizat psihiatric, iar dacă se va demonstra că avea discernământ, ar putea fi acuzat pentru trei infracțiuni de tentativă de omor.