Noi detalii cutremurătoare despre moartea Mirelei Bîftoi, femeia ucisă și dezmembrată de Abdulkadir Cam, un cetățean turc care locuia în București de mai bine de 20 de ani. Bărbatul și-a recunoscut fapta și a acceptat să participe la reconstituire. Lidia Bîftoi, sora victimei, a intrat în direct în cadrul emisiunii „Follow us!”, unde a făcut pentru prima dată declarații despre tot ce s-a întâmplat.

Citește și: Dovezi șocante în casa suspectului care ar fi ucis-o pe Mirela, femeia găsită fără suflare pe un câmp din Dâmbovița! Ce au găsit anchetatorii?

Din anchetă reiese că Mirela a fost ucisă în ziua de 6 martie, aceeași zi in care sora victimei s-a alarmat ca aceasta nu mai răspunde la telefon si a dat-o dispăruta. A apucat sa îi spună surorii sale că se întâlnește cu cineva, după care nu a mai răspuns la telefon.

Sora Mirelei, declarații cutremurătoare despre cetățeanul turc: „Mă traumatiza și pe mine. Mă trezeam cu el la ușă”

Cu câteva zile înainte de crimă, Abdulkadir Cam a acceptat să meargă cu Mirela să îi scoată telefonul de la amanet. El a fost de acord să o împrumute cu o sumă de bani, dar cu condiția ca sora acesteia să îi dea banii înapoi, cerere pe care Lidia a refuzat-o. Femeia a mărturisit că niciodată nu l-a înțeles pe afaceristul turc, care mereu îi împrumuta bani Mirelei, deși știa că nu îi poate da înapoi.

Ea a mărturisit că era traumatizată de cetățeanul turc, care venea de multe ori peste ea și o întreba de Mirela.

Sora Mirelei: Îl cunoșteam de aproximativ trei ani de zile. Aveau o relație amicală. Din momentul în care l-a cunoscut sora mea, îl cunoșteam și eu. Nici prin minte să îmi treacă. Chiar sunt terifiată de ce s-a întâmplat. E un tip un pic introvertit, un pic cu problemele pe care le avea.

Spunea că avea o depresie, pe urma conflictului cu soția lui, din cauza bătăilor pe care le-a primit în cap, în urma incidentului cu cei care au intrat peste el în casă. Sora mea nu i-a cerut bani cu împrumut. El s-a oferit că o ajută.

Ilinca Vandici: Dumneavoastră ați știut că Mirela se duce să se vadă cu acest bărbat?

Sora Mirelei: Asta a fost cu câteva zile înainte să se întâmple dispariția ei, atunci a fost cu telefonul. Eu eram lângă ea când l-a sunat și i-a cerut banii. Până la data aia, când a fost dată ea dispărută, el mă suna și pe mine și pe ea. Dacă nu răspundea Mirela, el mă suna pe mine. Din data aia, el nu mi-a mai răspuns.

(...) Nici nu știu ce să cred. Eu îi spuneam înainte că dacă tot îi dai, dacă ea nu are de unde să îi resitueze, de ce îi mai dă? Nu l-am înțeles niciodată. Mă agasa și pe mine. Mă traumatiza pe mine, mă trezeam cu el la ușa scării. Eu i-am zis de la început că mi se pare destul de dubios. Îmi arăta tot felul de poze cu fete, poze cu amanta, că și-a găsit cate o gagică pe rețelele de socializare. Avea un dosar cu anumite poze. Pentru nimic în lume nu m-am gândit că el era capabil de o crimă în halul ăsta.

Sora Mirelei l-a văzut pe criminal, chiar după ce a ucis-o: „Era foarte panicat”

Lidia Bîftoi a povestit cum a decurs întâlnirea cu criminalul surorii sale, după ce a ucis-o în chinuri groaznice. Abdulkadir Cam a venit să îi dea înapoi buletinul Mirelei, pe care i-l avea încă de când voia să scoată telefonul de la amanet. Chiar dacă l-a văzut panicat și agitat, Lidia a mărturisit că nu îl suspecta de crimă. Ea îl anunțase că a dat numărul lui autorităților, deoarece știa că se văzuse cu sora lui înainte de dispariție. 

Ilinca Vandici: Buletinul când v-a fost restituit?

Sora Mirelei: Între 14-15 (n. red. martie), și două încercări la buletin. Și acolo au fost niște dubii. În momentul în care m-a solicitat el să îmi restituie buletinul surorii mele, el nu voia să restituie buletinul fără banii cu care i-a restituit telefonul. El mi-a zis: „Lidia, eu sunt plecat din București. Cum să fac să aduc buletinul la tine?”.

Teo Trandafir: El o omorâse deja?

Sora Mirelei: Da, vă dați seama.

Teo Trandafir: Cum a dat el ochii cu dumneavoastră? Cum arăta?

Sora Mirelei: Era foarte panicat, foarte agitat. Era schimbat la față, foarte agitat cumva. Eu îl întrebam de sora mea. I-am zis că am dat-o dispărută și că am dat și numărul lui. Din ziua în care a dispărut, el de atunci și-a închis telefonul.

Teo Trandafir: Nu l-ați bănuit din momentul în care și-a închis telefonul?

Sora Mirelei: Nu știu. Nu știam că el ar fi. Sora mea avea un prieten, era în relație cu el de aproape patru ani de zile. De fiecare dată când se certa cu prietenul ei venea la mine. Chiar în situația aia, ea era certată cu prietenul ei. Când venea la mine, se ascundea de mine să mai vorbească cu el. Eu îi ziceam să înceteze și era bulversată. Cumva, știam că pe zi a vorbit cu prietenul și am crezut că sora mea urmează să se întâlnească cu el și probabil n-a vrut să îmi spună mie. În momentul în care m-am trezit a doua seară cu prietenul ei la mine, eu deja am intrat în panică.