În loc să își serbeze majoratul, va fi condus pe ultimul drum. Este povestea tragică a lui David, adolescentul de 17 ani care a sfârșit în internatul din Odorheiu Secuiesc, după ce un perete s-a prăbușit peste el. Tânărul, care era handbalist, a stat aproape trei ore între dărâmături, iar misiunea de salvare a fost una dramatică. Alte trei colege au fost lovite de zid, dar au scăpat cu viață.

După o lungă agonie sub dărâmături, David nu au mai avut putere să le răspundă salvatorilor care săpau în disperare sub bucățile de beton. Tânărul de 17 ani era în pat când pereții au început să cadă. A vrut să se odihnească după ore, dar au urmat cele mai sumbre momente din viața lui. Adolescentul nu a văzut că zidul începuse să se crape, iar când a auzit strigătele colegilor a fost prea târziu.

„Telefonul a sunat, dar David n-a putut să răspundă. A fost un băiat cuminte, n-a avut nicio vină, a fost foarte cuminte”, spune printre lacrimi mătușa tânărului.

Ultima oară când l-a văzut, bunica l-a sfătuit să aibă grijă, de parcă ar fi prevestit ceva rău. Pentru David suferința a fost cea mai mare. A stat aproape trei ore captiv între betoane și a fost conștient până în ultima clipă.

A fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiștilor, dar când salvatorii l-au scos și-a pierdut cunoștința. La scurt timp s-a stins. Colegii săi nu își pot reveni din șoc. În fața liceului sunt zeci de lumânări aprinse în memoria lui.

„La intrarea în internat a apărut un mic altar unde oamenii au adus flori, au aprins lumânări în memoria tânărului de 17 ani.

Vorbim aici despre persoane obișnuite din oraș, dar și despre prieteni și apropiați ai băiatului, care au fost marcați de această tragedie cumplită”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Adolescentul avea 17 ani și era handbalist la clubul din Odorheiu Secuiesc. Era dintr-o comună din apropiere și, ca să nu mai facă naveta, stătea la internat. David mai avea o soră și era crescut doar de mamă.

Urma să meargă acasă de sărbători iar în ziua de Crăciun ar fi împlinit 18 ani. În loc să îi serbeze majoratul, acum familia se pregătește de înmormântare.