Un incident care șochează părinți, profesori și elevi deopotrivă s-a produs la o școală privată de renume din Capitală. Un copil de 11 ani, elev în clasa a cincea, a încercat să își ia zilele în pauza dintre ore. Era în clasă, la etajul trei al clădirii, și a recurs la gestul extrem din senin. Din fericire, medicii l-au găsit conștient. A spus că ar fi avut prea mult de învățat și nu ar mai fi rezistat.

Scenele șocante s-au derulat joi după-amiază, la o școală privată de prestigiu din Sectorul 6 al Capitalei.

Citește și: Tentativă de sinucidere de la geamul clasei, într-o șoală din Iași! În ce stare se află tânăra de 12 ani?

Copilul de 11 ani, elev în clasa a cincea, a recurs la gestul extrem într-o pauză, când mulți dintre colegii lui erau afară, astfel că au fost martori împietriți la teribilul incident.

După ce angajații școlii au dat alerta, la școală au venit polițiștii, iar o ambulanță l-a transportat pe copil la Spitalul Grigore Alexandrescu. Avea răni grave, dar era conștient.

„Ce s-a întâmplat astăzi este pentru noi șocant. Este în legătură cu un elev absolut extraordinar, un copil minunat, care este la noi în școală de aproape 10 ani, este de la grădiniță. Nu ne explicăm ce s-a întâmplat în legătură cu el.

Nu a dat niciun semn că ar avea o problemă emoțională sau în familie”, a declarat Otilia Badarni, fondatoarea școlii.

Motivul pentru care băiatul de doar 11 ani a încercat să își ia viață 

Din primele informații, băiatul de doar 11 ani ar fi mărturisit că ar fi recurs la o un asemenea gest din cauza presiunii de la școală, adică a volumului mare de materie pe care ar avea o de învățat.

„Nu există presiunea notelor din partea școlii și nu cred că din partea familiei. Pot exista copii care să își impună singuri anumite limite sau anumite bariere și probabil că acestea pot fi motive care să îi determine în a lua anumite decizii”, a adăugat fondatoarea școlii.

Alarmant e că avem de a face cu tot mai multe cazuri de elevi care recurg la gesturi extreme în incinta școlilor.

„Ei sunt adresa victime ale bullyingului. Mediul familial are de asemenea un impact major, relația dintre părinți, relația dintre fiecare părinte cu copilul, statutul social și de asemenea grupul de apartenență al copilului. Acești copii, acești tineri strigă de fapt după ajutor, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă major pentru părinți. În primul rând, căutați să vorbiți cu copiii, să înțelegeți prin ceea ce trec”,
a declarat Dragoș Voicu, psiholog.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal și vor sta de vorbă cu părinții băiatului să afle ce ar fi putut să îl necăjească atât de tare încât să nu își mai dorească să trăiască.