Au apărut detalii terifiante despre familia principalului suspect în crima din Orhei. Presupusul criminal, Gheorghe Cotorobai, se află în aceste momente în arest preventiv pentru 30 de zile. Autoritățile din Moldova încearcă să găsească cât mai multe informații despre trecutul bărbatului. Principalul suspect în cazul crimei Anei-Maria, o tânără de 19 ani din Orhei, este Gheorghe Cotorobai, un fost polițist în vrâstă de 45 de ani.

Citește și: Profilul psihologic al presupusului criminal din Orhei! Ancheta ar putea lua o întorsătură neașteptată: „Nu este la primul caz de abuz”

Bărbatul este cel care a luat-o cu mașina la ocazie pe victimă, chiar înainte ca aceasta să fie dată dispărută, fiind și ultimul moment în care a mai fost văzută în viață. Corpul neînsuflețit al Anei-Maria a fost descoperit pe 20 aprilie, într-o zonă împădurită, la aproximativ 21 de kilometri de localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

Dezvăluiri cutremurătoare despre familia suspectului în crima din Orhei

Un alt caz șocant ar fi avut loc în familia lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul crimei din Orhei. Fratele acestuia, Alex Cotorobai, a fost acuzat în trecut că ar fi ucis un copil de doar 10 luni. Acest caz șocant ar fi avut loc în urmă cu 14 ani de zile, iar bărbatul a scăpat nepedepsit deoarece cazul ar fi fost mușamalizat, relatează ZDG.

Pentru crima bebelușului de 10 luni a fost condamnată mama acestuia, care era minoră la vremea respectivă. Femeia a declarat pentru sursa citată mai sus că a fost impusă de familia Cotorobai să mintă și i s-au oferit și bani. Bărbatul ar fi intrat peste aceasta în casă și a început să o agreseze, moment în care copilul a început să plângă. Alex Cotorobai i-a cerut femeii să iasă din încăpere, iar când s-a întors, aceasta și-a găsit propriul copil fără suflare.

Cauza decesului copilului ar fi fost sindromul copilului scuturat, potrivit raportului de expertiză legală. Leziunile ar fi fost provocate „în rezultatul zdruncinării acestuia de către persoane neidentificate”.

„Ea a fost nevoită, că el a impus-o. El, mama lui, fratele lui. Au spus că dacă n-o să scrie cum o să zică, o să ne „ubirească” toate neamurile. Au spus că noi, toate neamurile, o să stăm cu crucea la cap.

Noi am fost amenințați la tot pasul, noi am fost urmăriți la tot pasul. Eu mă temeam să dorm în casă”, a povestit mama fetei, pentru ZDG.

Citește și: Ultimele mesaje trimise de Ana-Maria, gravida de 19 ani găsită moartă în Republica Moldova, chiar din mașina criminalului: „Deodată am crezut că e o glumă”

Femeia a fost trasă la răspundere administrativă, sub formă de amendă în valoare de 50 de unități convenționale, și a fost eliberată din arestul preventiv.

Cazul este unul foarte cunoscut în satul Suhuluceni, raionul Telenești, de unde sunt originari frații Cotorobai. Sătenii vorbesc chiar și acum despre nedreptatea care i-a fost adusă tinerei mame.

„Eu de multe ori m-am rugat să iasă totul la iveală. Se putea totul de descoperit atunci. Ei au vârât bani, poliția totul a astupat. De ce s-a astupat? Că au avut bani? Dar eu am fost săracă și nu am avut bani. Dacă ai bani, ești hâtru, dar dacă n-ai bani, ești prost. Ei râdeau și mergeau cu mașinile, iar mamă-sa mă ocăra pe toate drumurile că eu îi învinovățeam băiatul”, a mai spus mama victimei.