Psihologul criminalist Ion Duvac, fondator al Psychological Profiler Academy, a vorbit în cadrul emisiunii „Follow us!”, despre cirma care a îngrozit o țară întreagă. Este vorba despre crima din Orhei, în care o gravidă de doar 19 ani a fost ucisă și găsită fără suflare într-o pădure. Principalul suspect este chiar bărbatul care a luat-o la ocazie, un fost polițist în vârstă de 45 de ani.

Citește și: Ce mesaj a primit mama Anei-Maria, gravida moartă din Republica Moldova, chiar înainte să dispară: „A zis că se odihnește”

Presupusul criminal al Anei-Maria, gravida în șase luni din Orhei, se află în aceste momente în arestul Poliției, fiind reținut pentru 30 de zile. Bărbatul susține în continuare că este nevinovat, în timp ce anchetatorii încearcă să colecteze cât mai multe informații despre el. Dr. Ion Duvac a declarat, în cadrul emisiunii „Follow us!”, că faptul că este fost polițist nu îl va ajuta. Autoritățile statului moldovean trebuie să demonstreze că el este autorul acestei crime, motiv pentru care au trimis un apel și către public, în cazul în care cunosc mai multe detalii despre

trecutul bărbatului.

Teo Trandafir: Faptul că a fost polițist îl poate salva pe potențialul asasin?

Dr. Ion Duvac: Sigur nu. Doar crede că va putea fi salvat. Dacă e să fie el odorul oribilei crime, care e cu sadism, cu violență, cu tot ce se poate spune la un criminal atroce, este foarte puțin probabil că ceva l-ar putea scăpa.

Funcționează prezumția de nevinovăție până la proba contrarie. Autoritățile statului moldovean trebuie să demonstreze că el este autorul. Fiind urme de violență este foarte puțin probabil să nu existe urme de ADN, n-ar cum să scape.

Ancheta crimei din Orhei ar putea lua o întorsătură neașteptată: „Să aflăm că nu este la primul caz de abuz” 

Psihologul criminalist Ion Duvac a vorbit și despre motivele care ar fi putut sta în spatele aceste crime.

Potrivit informațiilor apărute despre acest caz și sadismul cu care Ana-Maria a fost ucisă, specialistul a mărturisit că ucigașul ar putea să nu fie la prima abatere. În cazul în care se dovedește că principalul suspect este chiar ucigașul tinerei de 19 ani, este posibil ca tot mai multe informații șocante din trecutul acestuia să iasă la iveală. Dr. Ion Duvac este de părere că ucigașul Anei-Maria nu este la primul caz de abuz și ar mai fi avut victime în trecut, însă a reușit să își ascundă dovezile sau și-ar fi putut amenința victimele. 

Citește și: Bărbatul suspectat de uciderea gravidei din Orhei, bănuit că ar fi comis o altă crimă odioasă. Anchetatorii fac declarații șocante. Au început deja cercetările amănunțite: „Se vor lua în calcul pentru a efectua anumite analize, au trecut mulți ani de atun

Teo Trandafir: Din punctul dumneavoastră de vedere, ce ar putea determina un om necunoscut să facă asemenea abominații unui om pe care nu l-a văzut niciodată în viața lui?

Dr. Ion Duvac: În lumea neagră a psihopatologiei există și astfel de personaje, care pot să aibă fantezii cu femei gravide. E foarte probabil ca, în momentul în care ancheta se va derula și vor începe să curgă informațiile, să aflăm că nu este la primul caz de abuz, da probabil cu celelalte persoane s-a înțeles, le-a amenințat. Probabil că aici lucrurile au decurs cum nu știa el că vor decurge și a trecut la violență. De regulă, acești psihopați au în spate un narcisism patologic și nu suportă să fie contraziși, nu suportă să nu fie ca ei.