Dosarul Mineriadei va fi rejudecat de la zero. Fostul premier, Petre Roman, dar și fostul director SRI, Virgil Măgureanu, au fost chemați la parchet pentru a fi înștiințați că sunt din nou puși sub acuzare. Singurul absent a fost Ion Iliescu. Fostul președinte urmează să fie audiat acasă de procurori.

După 34 de ani încă se caută vinovații pentru victimele Mineriadei din 1990. 4 persoane și-au pierdut viața și alte o mie au fost rănite în incidentele care fac și acum obiectul unui dosar greu, în care se vorbește de infracțiuni contra umanității.

Pionii cheie din dosar sunt oamenii care la acea vreme conduceau România. Joi, rând pe rând au venit la parchet. Pentru fostul premier Petre Roman dosarul vine mult prea târziu. Nici fostul viceprim-ministru, Gelu Voican Voiculescu nu simte pericolul închisorii.

Reporter: „Credeți că ajungeți în pușcărie?”
Gelu Voican Voiculescu: „Nu!”
Reporter: „Cine are pe conștiință acele victime, domnule Voican Voiculescu?”
Gelu Voican Voiculescu: „Nu știu domnule!”

La fel de tăcuți în fața camerelor au fost și fostul șef SRI, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, omul care la acea vreme era consilierul premierului Petre Roman. Procurorii susțin că Sârbu ar fi participat la organizarea atacului asupra populației civile din București. Și fostului președinte Ion Iliescu urmează să i se aducă la cunoștință acuzațiile în dosarul Mineriadei. Pentru care 94 de ani și starea de sănătate nu îi mai permite să se deplaseze, procurorii vor merge acasă la fostul șef de stat.