Vestea morții Mioarei Roman a venit ca un șoc pentru toți membrii familiei sale, pentru cei care au iubit-o și au admirat-o. Chiar dacă în ultimii ani nu și-au mai vorbit, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Petre Roman este cu adevărat afectat de decesul celei care i-a fost parteneră de viață pentru aproximativ 30 de ani.

Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la centrul în cadrul căruia și-a petrecut ultima perioadă a vieții sale.

Potrivit informațiilor făcute publice de către Oana Roman, mama acesteia s-a stins din viață în urma unui stop cardio respirator, în noaptea de 22 spre 23 februarie. După ce a aflat de decesul fostei sale soții, Petre Roman a mărturisit că mereu a considerat-o pe Mioara Roman o persoană puternică, care a făcut de foarte multe ori bine persoanelor cu care a interacționat și o femeie extrem de inteligentă.

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită.

Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase.

Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a declarat Petre Roman, pentru FANATIK.

Petre și Mioara Roman nu și-ar mai fi vorbit niciodată după divorț

Petre Roman și Mioara Roman s-au căsătorit în anul 1974 și au format un cuplu până în anul 2007, atunci când au luat-o pe drumuri separate.

Pe parcursul timpului, Mioara Roman a dezvăluit că fostul prim-ministru a fost cu adevărat marea sa iubire, însă cauza exactă a divorțului nu a fost dezvăluită.

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură, şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu.

Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a povestit Mioara Roman cu mai mult de 10 ani în urmă, notează ioncorja.ro.

Citește și: Catinca Roman nu s-a mai abținut! A recunoscut ce părere are despre fostul ei cumnat, Marius Elisei: „Eu am sesizat problema cu băutura”

La scurt timp după ce au rupt mariajul, Petre Roman s-a afișat public cu Silvia Chifiriuc, o solistă care avea să îi devină soție doi ani mai târziu și alături de care trăiește și în prezent. Prin urmare, multă lume a considerat că acesta a fost cu adevărat motivul care a pus punct mariajului de trei decenii.