Doi tineri au dispărut fără urmă după ce au căzut în Lacul Siutghiol. Cei doi erau la pescuit, iar la un moment dat barca lor s-ar fi răsturnat. În timp ce scafandrii încearcă să îi găsească, familiile lor speră la o minune. Cristian și Florin erau prieteni din copilărie. Cei doi au ieșit cu barca pe lacul Siutghiol din Constanța, iar nimeni nu a mai auzit de ei de atunci.

Citește și: VIDEO Fiul fostului primar din Cavnic, accident beat la volan! O tânără de 21 de ani a murit în urma impactului

„Nu au găsit deocamdată nimic, decât barca. Știa să înoate, dar la apa rece am impresia că nu poți să ajungi mult, să înoți mult”, a declarat tatăl lui Florin.

Dorin avea 30 de ani și era tatăl a două fetițe, pe care le creștea alături de părinți. Bărbatul obișnuia să iasă în timpul liber la pescuit și nimeni nu își explică cum s-a întâmplat nenorocirea. Prietenul său, Cristian, în vârstă de 21 de ani lucra în construcții și se întorsese recent de la Buzău, unde își vizitase iubita.

„Mi-a zis că se duce să se întâlnească cu prietenii.

I-am dat telefon pe la zece așa seara, dar nu mai răspundea telefonul. Păi, a căzut telefonul în apă”, „De aseară m-am certat, să nu se ducă. Făcea 22 de ani pe 25 ianuarie ”, au declarat rudele lui Cristian.

Barca celor doi a fost găsită aproape de stațiunea Mamaia. Căutările au fost reluate 

Cei doi prieteni s-au întâlnit în localitatea Ovidiu din Constanța, iar barca lor a fost găsită aproape de stațiunea Mamaia.

Echipe de scafandri și pompierii i-au căutat toată noaptea, în zadar însă.

„Azi dimineață, salvatorii au găsit doar barca în care se aflau cei doi pescari. Aceasta era la o distanță de 500 de metri de mal și la o adâncime de aproximativ șase metri”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Autoritățile iau în calcul două ipoteze: fie unul dintre ei a căzut în apă în timp ce strângea plasele, iar celălalt a sărit să îl salveze, fie barca s-a răsturnat încă de ieri, lacul este extrem de agitat.

„Condițiile sub apă sunt foarte dificile în prisma faptului că și temperatura ei este foarte mică, vizibilitate zero, dar sunt ceea ce este foarte important, sunt foarte multe plase care nu sunt marcate, ceea ce ne pune siguranța în pericol”, a declarat Marian Ciulei, șef centru de antrenament al scafandrilor. Din cauza vizibilității reduse, operațiunile de căutare au fost oprite luni după amiază, însă vor fi reluate de marți.