Gavrilă Grad a plecat în Italia pentru un loc de muncă mai bun și s-a stabilit împreună cu familia sa în Trentino. Bărbatul a decedat pe data de 16 ianuarie 2024 în condiții extrem de suspecte, în timp ce se afla la locul de muncă. Românul lucra la o companie specializată în producția și furnizarea de paleți și ambalaje.

Moartea lui a trezit mai multe semne de întrebare atât familiei, cât și comunității locale.

Oamenii legii au descoperit mai mult elemente care se bat cap în cap, astfel că decesul bărbatului a devenit un mister în toată regula.

Gavrilă Grad își desfășura activitatea la locul de muncă în interior, însă în momentul morții se afla în afara clădirii. Din primele informații s-a crezut că bărbatul ar fi fost lovit de un buștean care a căzut din senin dintr-o stivă de lemne aflată în apropiere, la o înălțime de aproximativ 4 metri, și care l-ar fi strivit.

Ulterior, după ce medicii legiști au efectuat autopsia, aceștia au descoperit anumite detalii care le-au trezit suspiciuni.

Specialiștii au determinat faptul că rănile de pe trupul fără viață al bărbatului nu sunt asemănătoare cu cele care apar în urma unui astfel de accident. În final, asfixierea a fost stabilită drept cauza decesului, notează rotalianul.com. Oamenii legii au continuat investigația și recent, la aproximativ 4 luni de la moartea bărbatului, procurorii ar fi descoperit o lopată care ar fi fost folosită de către unii angajați ai companiei pentru a

scăpa de mai multe telefoane mobile care le aparțineau.

Pe măsură ce ancheta a evoluat, chiar dacă aceasta rămâne deschisă, trei persoane care lucrează în companie sunt cercetate pentru acuzația de omor din culpă. Sursa citată notează faptul că morțile care sunt sau au fost interpretate drept accidente de muncă s-au înmulțit semnificativ în ultimele luni în provincia Trento.

Citește și: Un mort din Mureș, alergat de urs! Oamenii care îl duceau pe ultimul drum au luat-o la fugă

În urma lui Gavrilă au rămas soția lui, Natalia, și cele două fiice, Emma și Gloria. Familia bărbatului speră acum doar să primească răspunsuri și să se facă dreptate, în cazul în care se va afla că moartea lui Gavrilă nu a fost una accidentală.