Eleva care a înjunghiat un pedagog din răzbunare la Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Adolescenta de 16 ani a fost audiată marți și este acuzată de tentativă de omor. În fața anchetatorilor ar fi spus că ar fi spus că își regretă fapta și că, de fapt, a vrut să se apere de pedagogul care ar fi agresat-o. În fața jurnaliștilor, eleva de 16 ani nu a avut nimic de spus când a fost dusă la audieri.

Anchetatorilor însă le-ar fi declarat că îi pare rău pentru ce a făcut și că a fost doar un gest de apărare, după ce pedagogul ar fi încercat să o agreseze.

Citește și: O elevă de 16 ani din Oradea și-a înjunghiat profesorul, după ce a prins-o cu iubitul! Totul ar fi fost premeditat

Oamenii legii nu au făcut nicio precizare legată de acuzațiile pe care fata le face.

Mama le-ar fi cerut magistraților să o elibereze, cu promisiunea că se va muta cu ea în chirie ca să o supravegheze, dar aceștia au decis ca adolescenta să fie arestată preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor. Între timp, oamenii legii au refăcut filmul evenimentului de luni, când tânăra și-a atacat pedagogul în biroul directoarei.  „A scos un cuțit cu o lungime de 34 de centimetri, lama de 21 de centimetri, pe care îl avea ascuns în mâneca hainei de la mână stângă și cu acest cuțit l-a înjunghiat pe supraveghetorul de
noapte al internatului, pe care l-a lovit în zona spatelui”. 

Concluzia doctorilor în cazul profesorului înjunghiat 

Profesorul în vârstă de 41 de ani, care a terminat teologia, a stat mai bine de patru ore în sala de operație, iar doctorii au ajuns la concluzia că va avea nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale.  „I s-a făcut anestezie generală.

În momentul de față este conștient, respiră spontan și urmează să i se facă reevaluare postoperatorie. Chiar acum se așteaptă rezultatul de la CT, pentru a se vedea care este starea de după operație. Acesta este internat pe secția ATI pentru continuarea tratamentului”. 

Citește și: Copil de 12 ani, amenințat în drum spre școală! Scenele au avut loc în Sectorul 5 din Capitală

Eleva de 16 ani este clasa a X-a, iar anul trecut a fost cea mai bună din clasă la învățătură și a primit bursă de merit. Se pare că le-ar fi declarat anchetatorilor că vrea să se întoarcă la școală.