Caz șocant la Oradea, unde o elevă de 16 ani a înjunghiat un pedagog după ce acesta a prins-o noaptea alături de iubit. Fata locuia într-un internat și nu ar fi avut voie să primească vizitatori. Ca să se răzbune, adolescenta l-a înjunghiat pe bărbatul în vârstă de 41 de ani chiar în biroul conducerii școlii unde învăța. Eleva de 16 ani și iubitul ei cu un an mai mic au fost surprinși de dascăl în toaleta căminului în care fata locuia.

Supraveghetorul a anunțat conducere școlii despre eveniment, iar tânăra a fost chemată de directoarea instituției împreună cu părinții pentru a da explicații.

Citește și: Din gelozie, trei bărbați s-au luat la bătaie pe un drum intens circulat din Galați

„Era față în față, doar că la un moment dat când pedagogul s-a întors, ea a sărit”, a declarat
Alina Cotca, directoarea colegiului.

Inițial, fata l-a acuzat pe dascăl că i-a făcut avansuri. Când a văzut însă că nu scapă de pedeapsă, s-a năpustit asupra dascălului cu un cuțit. „N-am văzut absolut nimic, doar am auzit o pleznitura și atât. Probabil că a fost premeditat totul”, a mai spus directoarea. „A venit pregătită. Nu ai cum să intri în școală fără să îl bagi în ghiozdan, pentru că era mare, de tăiat un porc”, au
declarat doi elevi.

Cum se simte dascălul după ce a fost atacat de eleva de 16 ani? 

Cel care i-a căzut victimă fetei este un profesor supraveghetor în vârstă de 41 de ani, absolvent de teologie. Bărbatul este căsătorit și are trei copii. După ce a comis oripila faptă, tânăra a fugit, dar a fost prinsă de polițiști în curtea școlii și dusă la audieri.

Dascălul a fost transportat la spital, unde a intrat direct în sala de operație.

„Era stabil la momentul venirii. S-au făcut investigațiile necesare și a fost transferat în sala de chirurgie toracică”, a declarat Ioana Obreja-Andru, medic UPU Smurd.

Colegii și profesorii tinerii sunt șocați de incident, mai ales că fata, elevă în clasa a 10-a, se numără printre cei mai buni elevi din școală.

„Eleva ar avea cea mai mare medie generală pe clasa a 9-a și implicit este elevă bursieră”, a declarat Horea Abrudan, directorul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

„E un eveniment regretabil și nu știu din istoria școlii să se mai fi întâmplat așa ceva”, a spus Omer Ismet, fostul director al școlii. Adolescenta de 16 ani se află acum în custodia poliției. Oamenii legii au deschis pe numele ei un dosar penal pentru tentativă de omor.