Un chirurg estetician a fost plasat sub control judiciar după ce trei paciente operate s-ar fi ales cu prejudicii estetice permanente și complicații medicale. Intervențiile ar fi avut loc în București și Constanța, între 2021 și 2023. După ce una dintre paciente a depus plângere, procurorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Procurorii din Constanța au efectuat percheziții într-un dosar care vizează trei intervenții efectuate de un medic estetician.

Acesta este acuzat că și-ar fi mutilat pacientele.

„Pe 25 ianuarie, medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de 3 infracțiuni de vătămare corporală din culpă. Măsura procurorilor a fost contestată marți la Judecătoria Constanța”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.  

Judecătorii au respins însă cererea înaintată de medic, așa că acesta rămâne sub control judiciar.

Problemele ar fi început în urmă cu trei ani. O pacientă ar fi trecut prin două intervenție estetice la o clinică din București, în ianuarie 2021. În urmă acestora, spun procurorii, tânăra s-ar fi ales cu mai multe complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.

În decembrie 2022, procurorii îl acuză pe același medic de o altă intervenție cu prejudicii estetice grave, de data aceasta efectuată la o clinică din Constanța.

Ultimul caz a avut loc în București, în decembrie 2023. De la acesta au pornit procurorii ancheta și au ajuns în total la trei victime.

Citește și: Pacienții care vin la camera de gardă vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar! Spitalele au introdus consultațiile la cerere

„Operație care, din păcate, nu a decurs așa cum trebuia. Repet, dumneaei a adus la cunoștință medicului, i-a trimis și poze cu sânul, arată într-un mod care nu poate fi descris.

Dumnealui i-a spus să aștepte, că o să se vindece. S-a vindecat de i-a căzut de tot”, spune avocatul Mircea Gherasim.  

În urma perchezițiilor făcute, anchetatorii nu au găsit înscrisuri medicale legate de cele trei persoane vătămate. În schimb au ridicat două telefoane mobile ale doctorului. Am încercat să îl contactăm pe medicul estetician implicat în acest dosar, însă n-am reușit.

Nici avocata acestuia nu a dorit să comenteze public acuzațiile.