Pe internet oricine dorește poate fi doctor. Nu este nevoie să ai cabinet, este suficient să primești pacienți la tine acasă și să te lauzi cu diplome obținute cine știe unde.

Astfel, un fenomen îngrijorător a apărut în Capitală: intervenții de înfrumusețare făcute la orice colț de stradă de către așa zise cosmeticiene.

Intervențiile estetice ilegale, foarte periculoase pentru cliente

Pe această femeie, care se laudă că are o grămadă de specializări în proceduri estetice, o găsim într-un bloc din Sectorul 5. Ne conduce spre apartamentul în care e încropit cabinetul estetic clandestin. Opt sute de lei e costul unei intervenții cu acid hialuronic injectat în buze care, în mod legal, se poate face doar în clinicile specializate și acreditate de Ministerul Sănătății.

Există o serie de complicații care pot să apară ulterior, după cum recunoaște chiar gospodina estetician.

Dar clienta care se lasă pe mâinile unor astfel de așa ziși esteticienii s-ar putea să pătimească mai rău.

„În primul rând, injectările cu acest hialuronic ar trebui făcute doar de medici și doar de câteva specialități din tot domeniul, pentru că trebuie să cunoști foarte bine anatomie. Poți să injectezi sau să introduci într-un vas de sânge și atunci poți să riști de la orbire sau la pierderea unui țesut, până la moarte”,

a explicat un specialist.

Citește și: Salvare spectaculoasă din adâncul pământului! Cercetătorul blocat în peștera din Turcia a fost recuperat

Cei care practică astfel de proceduri în locuri clandestine folosesc mai nou un pistol cu presiune prin care e introdus acidul în buze. E o metodă extrem de periculoasă, spun medicii esteticieni. În plus, dispozitivul nu este unul omologat în România.

„Acest hialuron pen nu are cum să știe exact ce presiune se exercite astfel încât să introducă acidul hialuronic într-un loc. De exemplul, putem să observăm că facem noduli, noduli sau se umflă. Sunt tot felul de iregularități”, a mai spus medicul estetician.

Îngrijorător e că, în goana după bani, tot mai mulți au ajuns să facă astfel de intervenții riscante și ilegale.

Le promovează ca fiind noninvazice când nu e deloc așa.