Suntem condamnați să strângem cureaua și mai mult, este avertismentul experților FMI, care și-au încheiat vizita anuală în țara noastră, iar veștile proaste nu se opresc aici. Următorii doi ani sunt cruciali pentru viitorul României, Guvernul este obligat să bage mâna și mai adânc în buzunarele noastre. În vreme ce omul de rând simte că se sufocă de la un salariu la altul, experții FMI anunță un scenariu sumbru, faptul că gaura din buget este atât de mare, încât majorarea pensiilor și salariilor ar putea fi în pericol.

Potrivit specialiștilor internaționali, este nevoie de noi taxe.

Citește și: Românilor nu le ajunge salariul de la o lună la alta! Cu cât ar trebui să trăiască, de fapt, o familie în țara noastră

„Discuții în cadrul reformei fiscale dacă se trece la o adevărata sau o revenire la adevărata taxă unică, care să fie unică de această dată, fără excepții, sau se va merge către o impozitare progresivă.

Nu vă ascund, că eu sunt unul din se susținătorii impozitării progresive”,
a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cine ar trebuie să cotizeze mai mulți bani la bugetul de stat 

Adică greul o să pice pe spatele antreprenorilor, care vor trebui să cotizeze cu mai mulți bani la buget pentru a și plăti angajații. „Aceste creșteri de venituri, pe care chipurile le oferă statul trebuie finanțate cumva și n-au cum să fie finanțele decât prin taxe, deci pe de-o parte statul îți de

și pe de altă parte îți ia, fie oficial, cum o face acum, fie pe ascuns, cum a făcut-o anul trecut, cu ajutorul inflației”, a declarat Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie.

Prima variantă propusă de FMI este aceea a majorării impozitelor pe proprietăți. „Mi se pare că ar fi nasol, e deja greu. Unii or să suporte în continuare mai bine și unii mai rău”, „Cu siguranță se vor mări.

Odată ce s-a auzit deja că se vor mări cu siguranță o vor face. Ar trebui să ne lase toate cum sunt, nici să ne mai mărească, nici să ne mai scoată, să ne lase așa, să putem să supraviețuim”, „De la săptămână la săptămână se scumpesc toate, deci absolut toate se scumpesc. Că pun acolo doi, trei bănuți, dar se vede, se simte la buzunar”, au declarat mai mulți români.
România are prognozat un deficit de aproape șase procente cu mult peste limita de trei la sută necesară adoptării monedei euro.